5 συμβουλές πριν την αίτηση για σύνταξη

Must Read

Με στόχο να μειώσουν τον χρόνο αναμονής, πριν την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Πώς υποβάλλεται η αίτηση συνταξιοδότησης: Η αίτηση συνταξιοδότησης υποβάλλεται σε ενιαία ηλεκτρονική φόρμα από όλους τους ασφαλισμένους μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) με τους κωδικούς του Taxisnet, ανεξάρτητα από το πόσοι ήταν οι φορείς ασφάλισής τους.Όσοι δεν μπορούν μέσω διαδικτύου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία συντάξεων του τελευταίου φορέα στον οποίο είχαν ασφαλιστεί. Συγκεκριμένα, για τους μισθωτούς αρμόδιο είναι το υποκατάστημα του τόπου κατοικίας, ενώ για τους αυτοαπασχολουμένους και τους ελεύθερους επαγγελματίες το υποκατάστημα της έδρας της δραστηριότητας.
  2. Πόσο εύχρηστη είναι η υποβολή αίτησης διαδικτυακά: Η ηλεκτρονική αίτηση έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι προσιτή σε όλους τους ασφαλισμένους. Εάν παρουσιαστεί κάποιο τεχνικό πρόβλημα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο «1555».
  3. Όσοι ήταν ασφαλισμένοι παράλληλα σε δύο -ή και περισσότερους φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, ποιον αριθμό μητρώου πρέπει να συμπληρώσουν στην αίτηση συνταξιοδότησης: Όσοι εργαζόμενοι είχαν παράλληλα ασφάλιση πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό μητρώου του τελευταίου φορέα.
  4. Για ποιον λόγο θα πρέπει να προτιμήσετε να συμπληρώσετε την αίτηση συνταξιοδότησης ηλεκτρονικά: Με αυτό τον τρόπο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν όποτε επιθυμούν να βλέπουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διεκπεραίωσή της, χωρίς να επισκέπτονται την υπηρεσία. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο δικαιούνται άμεσα να λάβουν προσωρινή (το ποσό της θα προσεγγίζει αρκετά το αντίστοιχο της οριστικής σύνταξης, βάσει της εγκυκλίου 4/2018).
  5. Ποιοι είναι ακριβώς οι ασφαλισμένοι που δικαιούνται προσωρινή σύνταξη: Προσωρινή σύνταξη δικαιούνται όλο. Εκτός εάν έχουν δηλώσει στην αίτηση συνταξιοδότησης ότι δεν επιθυμείτε να τους χορηγηθεί. Η προσωρινή σύνταξη καταβάλλεται εντός δύο μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης όλων των δικαιολογητικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This