Τρίτη 27/7/2021

Αόριστες υποσχέσεις για προσωρινές συντάξεις

Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας να υπόσχεται τη χορήγηση προπροσωρινής σύνταξης και αναδρομικά σε περισσότερους από 100.000 συνταξιούχους.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη επανέλαβε το σχέδιο για τη θέσπιση σύνταξης ύψους έως 384 ευρώ, για όσους έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους και έχουν διαπιστωμένα συμπληρώσει 20έτη ασφάλισης, με το ποσό αυτό να πέφτει ως τα 346 ευρώ για 15έτη ασφάλισης. Σκοπός της θέσπισης αυτής της παροχής είναι να καλυφθούν όσοι έχουν καταθέσει αίτηση για σύνταξη και δεν δικαιούνται προσωρινή, με τον υπουργό να… ελπίζει ότι θα εφαρμοστεί εντός διμήνου.

Σε κάθε περίπτωση είναι έκδηλη η ανησυχία των ασφαλισμένων που βλέπουν ότι με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά ο ευνοικότερος νόμος που ψήφισε πριν από έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2020, ο προκάτοχός του και προβλέπει αύξηση των ποσοστών της προσωρινής σύνταξης σε έως και 80% του συντάξιμου μισθού.

Οσο για τη χορήγηση οριστικής σύνταξης, και ενώ οι οι εκκρεμότητες ξεπερνούν εν συνόλω τις 420.000, η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στους… συνταξιούχους
εργαζομένους του ΕΦΚΑ, τους οποίους κάλεσε εσπευσμένα να επανέλθουν στην υπηρεσία για να βοηθήσουν με την εμπειρία τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ