Αόριστες υποσχέσεις για προσωρινές συντάξεις

Must Read

Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας να υπόσχεται τη χορήγηση προπροσωρινής σύνταξης και αναδρομικά σε περισσότερους από 100.000 συνταξιούχους.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη επανέλαβε το σχέδιο για τη θέσπιση σύνταξης ύψους έως 384 ευρώ, για όσους έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους και έχουν διαπιστωμένα συμπληρώσει 20έτη ασφάλισης, με το ποσό αυτό να πέφτει ως τα 346 ευρώ για 15έτη ασφάλισης. Σκοπός της θέσπισης αυτής της παροχής είναι να καλυφθούν όσοι έχουν καταθέσει αίτηση για σύνταξη και δεν δικαιούνται προσωρινή, με τον υπουργό να… ελπίζει ότι θα εφαρμοστεί εντός διμήνου.

Σε κάθε περίπτωση είναι έκδηλη η ανησυχία των ασφαλισμένων που βλέπουν ότι με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά ο ευνοικότερος νόμος που ψήφισε πριν από έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2020, ο προκάτοχός του και προβλέπει αύξηση των ποσοστών της προσωρινής σύνταξης σε έως και 80% του συντάξιμου μισθού.

Οσο για τη χορήγηση οριστικής σύνταξης, και ενώ οι οι εκκρεμότητες ξεπερνούν εν συνόλω τις 420.000, η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στους… συνταξιούχους
εργαζομένους του ΕΦΚΑ, τους οποίους κάλεσε εσπευσμένα να επανέλθουν στην υπηρεσία για να βοηθήσουν με την εμπειρία τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This