Παράταση ενός έτους των μισθώσεων για τις «νοικοκυρεμένες» επιχειρήσεις ζητούν oι έμποροι

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσουν τουλάχιστον 2 με 3 ακόμη κύκλοι επιστρεπτέας προκαταβολής

Must Read

Νέα στοχευμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, προκειμένου να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους, αιτούνται στην κυβέρνηση φορείς της αγοράς.

Ένα από τα προβλήματα που αποτελούν «θηλιά» στον λαιμό των επιχειρηματιών, ειδικά των μικρομεσαίων, είναι αυτό των ενοικίων, καθώς συνιστούν το πιο σημαντικό κομμάτι των πάγιων εξόδων τους. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, καθώς η πανδημία πλήττει όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους της οικονομίας, όχι όμως με την ίδια σφοδρότητα όλες τις επιχειρήσεις κάθε κλάδου, είναι απαραίτητο να βρεθεί μια λύση για τους επόμενους δύσκολους μήνες, ώστε να μπορεί να γίνει ένας προγραμματισμός από όλους.

Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνει να χορηγηθεί στις «νοικοκυρεμένες» επιχειρήσεις υποχρεωτική παράταση όλων των συμβάσεων μίσθωσης επαγγελματικής στέγης, παλιών, νέων και αορίστου χρόνου, για έναν χρόνο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές, θα μειωθούν οι εξώσεις εν μέσω της πανδημίας και θα αποφύγουν οι επιχειρήσεις το σοκ της μετακίνησης, σε μια εποχή που η ίδια η λειτουργία τους δεν είναι εξασφαλισμένη για το μέλλον.

Δύο συνεχόμενα ενοίκια

Παράλληλα, προτείνει η δυστροπία του επιχειρηματία-μισθωτή να μην προκύπτει από τη μη εμπρόθεσμη καταβολή ενός ενοικίου αλλά από τη μη καταβολή δύο συνεχόμενων ενοικίων στο τέλος του μήνα, που, υπό κανονικές συνθήκες, έπρεπε να καταβληθεί το δεύτερο συνεχόμενο ενοίκιο.

Νέα μέτρα στήριξης, εστιασμένα κυρίως στα «επιχειρηματικά νοικοκυριά» που ζουν αποκλειστικά από το εισόδημα της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους και βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, εισηγείται ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης. Εκφράζει τον φόβο ότι τον 6ο και τον 7ο κύκλο επιστρεπτέας θα πρέπει να ακολουθήσουν και ο 8ος και ο 9ος, καθώς οι μεταλλάξεις της πανδημίας, αλλά και οι αργοί σε εθνικό και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εμβολιασμοί δεν δικαιολογούν παρά πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο κ. Κορκίδης τόνισε ότι οι εξελίξεις δεν προμηνύονται «ρόδινες» τόσο για το λιανεμπόριο, την εστίαση, όσο και για τον τουρισμό, από την κινητικότητα του οποίου εξαρτώνται πολλές εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This