Αργούν τα ευρωπαϊκά χρήματα, ηχεί το «καμπανάκι» για τα έσοδα λόγω του τρίτου lockdown!

Αναμένεται μείωση των εσόδων Ιανουαρίου κατά 20%

Must Read

Τα κονδύλια από την Ευρώπη περιμένει με αγωνία η κυβέρνηση, προκειμένου να βγουν τα νούμερα του λογαριασμού μετά και το τρίτο lockdown.

Το «καμπανάκι» χτύπησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ιστότοπο mononews.gr, τονίζοντας ότι «πηγή ανησυχίας είναι ο χρόνος εκταμίευσης των ευρωπαϊκών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εκταμίευση η οποία πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, αφού οι εν λόγω πόροι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί».

Στην ουσία, προαναγγέλλει ακόμα και εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού, που προχρηματοδοτεί έργα και μεταρρυθμίσεις, με το κράτος να αναλαμβάνει το ρίσκο της εκταμίευσης. Τα πρώτα χρήματα έχουν υπολογιστεί να έρθουν στις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο φαίνεται ότι οι εκταμιεύσεις θα αρχίσουν το φθινόπωρο του 2021!

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα μείωση των εσόδων Ιανουαρίου κατά 20%. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 1,5 δισ. ευρώ του ΦΠΑ καταβλήθηκαν 400.000.000 ευρώ λιγότερα, που δείχνει τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που βιώνει η αγορά.

Έκδηλος είναι και ο προβληματισμός ανώτατων στελεχών του και για τον μήνα Φεβρουάριο, καθώς θα πρέπει να πληρωθούν τουλάχιστον τρεις διαφορετικοί φόροι, ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Εκτιμάται ότι χιλιάδες φορολογούμενοι δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς θα ζήσουν ακόμα έναν μήνα με το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This