Σάββατο 31/7/2021

Αργούν τα ευρωπαϊκά χρήματα, ηχεί το «καμπανάκι» για τα έσοδα λόγω του τρίτου lockdown!

Αναμένεται μείωση των εσόδων Ιανουαρίου κατά 20%

Τα κονδύλια από την Ευρώπη περιμένει με αγωνία η κυβέρνηση, προκειμένου να βγουν τα νούμερα του λογαριασμού μετά και το τρίτο lockdown.

Το «καμπανάκι» χτύπησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ιστότοπο mononews.gr, τονίζοντας ότι «πηγή ανησυχίας είναι ο χρόνος εκταμίευσης των ευρωπαϊκών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εκταμίευση η οποία πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, αφού οι εν λόγω πόροι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί».

Στην ουσία, προαναγγέλλει ακόμα και εκτροχιασμό του Προϋπολογισμού, που προχρηματοδοτεί έργα και μεταρρυθμίσεις, με το κράτος να αναλαμβάνει το ρίσκο της εκταμίευσης. Τα πρώτα χρήματα έχουν υπολογιστεί να έρθουν στις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο φαίνεται ότι οι εκταμιεύσεις θα αρχίσουν το φθινόπωρο του 2021!

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη Δευτέρα μείωση των εσόδων Ιανουαρίου κατά 20%. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 1,5 δισ. ευρώ του ΦΠΑ καταβλήθηκαν 400.000.000 ευρώ λιγότερα, που δείχνει τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που βιώνει η αγορά.

Έκδηλος είναι και ο προβληματισμός ανώτατων στελεχών του και για τον μήνα Φεβρουάριο, καθώς θα πρέπει να πληρωθούν τουλάχιστον τρεις διαφορετικοί φόροι, ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Εκτιμάται ότι χιλιάδες φορολογούμενοι δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς θα ζήσουν ακόμα έναν μήνα με το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ