Κυριακή 25/7/2021

Ν. Παπαθανάσης: «Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα συνεχιστεί»

Τι είπε για ενοίκια και επιστρεπτέα προκαταβολή

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη των πληττόμενων από τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι στόχος είναι να μην κλείσει καμία επιχείρηση.

Για τη δήλωση των «παγωμένων» επιταγών έως τις 22 Φεβρουαρίου είπε: «Η πολιτεία καλύπτει με μια δέσμη μέτρων όλη την αγορά. Στόχος είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των εργαζομένων, να μην κλείσει καμία επιχείρηση».

Για την ενίσχυση των ιδιοκτητών ακινήτων με το 80% του ποσού του ενοικίου ως αφορολόγητη αποζημίωση, σχολίασε ότι «σχεδόν δεν θα υποστούν απώλειες. Είναι ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας και θέλουμε να τους στηρίξουμε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, διαβεβαίωσε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα παραμείνει συνδεδεμένη με την προστασία των θέσεων απασχόλησης, ενώ για την επιδότηση έως 5.000 ευρώ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τόνισε ότι «πρόκειται για πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα. Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα συνεχιστεί γιατί είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ