Ουάου… ο Ντάισεμπλουμ έχασε από Βουλγάρα το ΔΝΤ!

Must Read

Η Βουλγάρα διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κέρδισε το χρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο μοναδικός συνυποψήφιος, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνεχάρη την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για την νίκη της.

Νωρίτερα έπειτα από δύο γύρους ψηφοφοριών, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρέμεναν διαιρεμένες για τον ορισμό του υποψηφίου για το ΔΝΤ, σύμφωνα πηγή.

Ένας υποψήφιος χρειαζόταν  να εξασφαλίσει το 55% των ψήφων των 28 κρατών-μελών, ποσοστό που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 65% των πληθυσμών των κρατών μελών.

Σύμφωνα με μια πηγή, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η Γκεοργκίεβα εξασφάλισε το 56% των ψήφων που αντιστοιχούν στο 57% του πληθυσμού της ΕΕ, με τον Ντάισελμπλουμ να είχε τη στήριξη του 44% των χωρών και του 43% του πληθυσμού.

Η πηγή πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν μια τηλεδιάσκεψη στην 01:00 τα ξημερώματα για να αναλύσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ποια είναι η διάδοχος της Λαγκάρντ

H Κρίσταλνα Ιβάνοβα Γκεοργκίεβα, γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1953 στην Βουλγαρία. Όταν γεννήθηκε την βάφτισαν Σταλίνα, προς τιμήν του Στάλιν. Αργότερα το άλλαξε σε Κρισταλίνα.

Είναι οικονομική αναλύτρια και υπηρετεί ως διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας από το 2017.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ομίλου από τον Φεβρουάριο του 2019 έως και τον Απριλίο του ίδιου έτους.

Υπήρξε προηγουμένως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το 2014 έως το 2016.

Από το 1993 έως το 2010 υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στον Όμιλο της Παγκόσμιας Τράπεζας και τελικά έγινε αντιπρόεδρος και εταιρική γραμματέας τον Μάρτιο του 2008.

Έχει επίσης διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου καθώς και καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας στη Βουλγαρία.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, η βουλγαρική κυβέρνηση επέλεξε την Κρισταλίνα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 28 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η Γκεοργκίεβα αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή της τράπεζας από τις 2 Ιανουαρίου 2017.

Η Κρισταλίνα ανακηρύχθηκε “Ευρωπαίος της Χρονιάς” το 2010 και “Επίτροπος της ΕΕ για το Έτος” ως αναγνώριση του έργου της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This