Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα της ρύθμισης για τις 120 δόσεις

Must Read

Από σήμερα μπορούν ανεμπόδιστα όλοι οι πολίτες που είχαν οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία για το διάστημα 2017-2018 να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Αυτό δεν μπορούσε να γίνει έως σήμερα, όπως εξήγησε μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,  γιατί δεν είχε γίνει εκκαθάριση των οφειλών, η οποία πλέον ολοκληρώθηκε

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, το υπουργείο κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, ώστε να γίνει εκκαθάριση του ασφαλιστικού αρχείου, για να μπορέσουν έτσι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία όσοι είχαν τέτοιες για το διάστημα 2017-2018 και δεν είχαν καταφέρει να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του διυπουργικού νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ο κ. Βρούτσης έδωσε έμφαση στις νέες ρυθμίσεις για μείωση των επιτοκίων και ψηφιοποίηση των συντάξεων, τονίζοντας ότι «η νέα κυβέρνηση κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ένα πιο σύγχρονο και πιο δίκαιο ασφαλιστικό περιβάλλον».

Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα λυθεί οριστικά το μεγάλο πρόβλημα με τις εκκρεμείς συντάξεις, που σήμερα φθάνουν τις 450.000!

«Στο παρόν νομοσχέδιο γίνεται το πρώτο βήμα για τις ψηφιακές συντάξεις με την καταχώρηση του ΑΜΚΑ στον ΕΟΠΥΥ. Το χρονοδιάγραμμά μας έχει στόχευση, τον Νοέμβριο του 2019 να έρθει η νομοθεσία και μέχρι τον Ιούνιο του 2020 η Ελλάδα για πρώτη φορά θα έχει ψηφιακές συντάξεις», επισήμανε ο κ. Βρούτσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This