Το Facebook «ρουφιάνος» της Εφορίας

Must Read

Οι Ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα περάσουν από κόσκινο 1,2 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσω Facebook!

Η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή καθορίζει νέα κριτήρια για τον εντοπισμό φοροφυγάδων. Πιο συγκεκριμένα, ειδικά για πωλήσεις μέσω διαδικτύου, οι εφοριακοί θα εξετάζουν τον αριθμό των φίλων κάθε επιχείρησης αλλά και τα σχόλια των πελατών στο Facebook.

Την ίδια ώρα, θα ελέγχονται ακόμη και συναλλαγές μέσω Paypal ή άλλων αντίστοιχων υπηρεσιών, το κόστος της παρουσίας και της δραστηριοποίησης στο Διαδίκτυο,η ύπαρξη συμβάσεων με εταιρείες courier και αλλά.

Κατά την προετοιμασία του ελέγχου, μετά την έκδοση της σχετικής εντολής, θα εξετάζονται:

1. Αν έχουν υποβληθεί όλες οι δηλώσεις για κάθε είδους φορολογία.

2. Εάν είχαν διαπραχθεί φορολογικές παραβάσεις, εάν υπάρχουν κατασχεθέντα βιβλία ή άλλα έγγραφα ή στοιχεία από τα οποία πιθανολογείται ότι προκύπτει φοροδιαφυγή.

3. Στοιχεία διασταυρώσεων, δελτία πληροφοριών και λοιπά στοιχεία από οργανισμούς, τράπεζες και λοιπές υπηρεσίες ή αρχές.

4. Στοιχεία που αφορούν εκδότες πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων, καθώς και λήπτες εικονικών φορολογικών στοιχείων ή εξαφανισμένους εμπόρους.

5. Ενδείξεις για άρση τραπεζικού απορρήτου.

6. Στοιχεία για τη σύνθεση της συνολικής εικόνας του ελεγχόμενου από τα υφιστάμενα πληροφοριακά συστήματα.

7. Η υποβολή των καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, προμηθευτών και πελατών.

8. Τα υφιστάμενα περιουσιακά στοιχεία του ελεγχομένου, με σκοπό τη συνδρομή του τομέα του φορολογικού ελέγχου προς τον τομέα της είσπραξης των εσόδων.

9. Στοιχεία που υπάρχουν στο Διαδίκτυο για τη λήψη περαιτέρω πληροφοριών αναφορικά με την ηλεκτρονική δραστηριοποίηση του ελεγχόμενου προσώπου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This