Σάββατο 24/7/2021

«e-λιανικό»: Από τις 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για επιδότηση πλέον των 18.000 επιχειρήσεων λιανεμπορίου

Η επιχορήγηση αφορά στη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αρχίζει, επιτέλους, στις 22 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση «e-λιανικό», με στόχο την επιχορήγηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Με τη νέα δράση, ο προϋπολογισμός της οποίας είναι 80.000.000 ευρώ, επιδοτούνται δαπάνες μέχρι 5.000 ευρώ για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) των επιχειρήσεων λιανεμπορίου και αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερες από 18.000 επιχειρήσεις του κλάδου. Η σχετική πρόσκληση υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, δημιουργώντας, όμως, δυσαρέσκεια σε χιλιάδες παραγωγικές επιχειρήσεις.

Περίπου 8.000 επιχειρήσεις μένουν εκτός

Σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, περίπου 8.000 επιχειρήσεις του ΒΕΑ με ΚΑΔ λιανικής δεν μπορούν να ενταχθούν, παρότι ασκούν και λιανικό εμπόριο. Δικαιούχοι της δράσης είναι μόνο μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου (κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα), διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα, από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε υφιστάμενες, εφόσον έχουν συσταθεί έως τις 30/09/2019, και νεοσύστατες, εφόσον έχουν συσταθεί μετά την ημερομηνία αυτή. Για τη χρηματοδότηση από την παρούσα δράση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) εντός 31 ημερών, ήτοι από 22/02/2021 μέχρι 24/03/2021.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ