Άμεση προτεραιότητα η καταβολή της εθνικής σύνταξης, στις καλένδες τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης

200.000 συνταξιούχοι θα χρειαστεί να κάνουν κι άλλη υπομονή

Must Read

Eνας χρόνος ακριβώς συμπληρώθηκε από την ψήφιση του νόμου 4670 τον Φεβρουάριο του 2020 που προέβλεπε αυξήσεις στις συντάξεις για όσους έχουν άνω των 30 ετών ασφάλισης και η υλοποίησή του ακόμη… αναζητείται!

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι άμεση προτεραιότητα είναι η καταβολή της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ και των αναδρομικών έως το Πάσχα για όσους έχουν καταθέσει αίτηση σύνταξης και δεν λαμβάνουν ούτε την προσωρινή. Όπως υποστήριξε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο θεσμός της προσωρινής σύνταξης λειτούργησε εν μέρει, καθώς από τους 155.000, τη λαμβάνουν μόνο 50.000. Έτσι, στα μέσα Απριλίου αναμένεται να τη λάβουν 100.000-105.000 άτομα.

Σε ό,τι αφορά τους 200.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που περιμένουν αυξήσεις και αναδρομικά, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2019, αυτοί θα χρειαστεί να κάνουν κι άλλη υπομονή, καθώς ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «εντός των ημερών εκδίδεται η απόφαση του επανυπολογισμού. Θα προηγηθεί η καταβολή των εθνικών συντάξεων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η καταβολή αυτών των αναδρομικών», δηλαδή από… Μάιο και βλέπουμε.

Οι τυχεροί που αποτελούν εξαίρεση

Εξαίρεση αποτελούν περίπου 500… τυχεροί ασφαλισμένοι του Δημοσίου, κυρίως ένστολοι, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά. Αυτοί θα λάβουν την Παρασκευή αυξημένες συντάξεις με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, αλλά και αναδρομικά 17 μηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This