«Σκούπα» από Σ.Δ.Ο.Ε. σε προϊόντα… μαϊμούδες και ποτά «μπόμπες»

Must Read

Φύλλο και φτερό έκανε το Σ.Δ.Ο.Ε. επιχειρήσεις σε Κρήτη και Ζάκυνθο που πουλούσαν προϊόντα μαϊμούδες και αλλά και μπαρ που σέρβιραν νοθευμένα αλκοολούχα ποτά.

Συγκεκριμένα:

  • Από αποθήκη επιχείρησης σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, κατασχέθηκαν 25.906 ενδύματα με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών , 20.653 τεμάχια ενδύματα χωρίς εμπορικό σήμα έτοιμα για εκτύπωση σταμπών, 161.500 τεμάχια πλαστά σήματα γνωστών εταιριών τα οποία προορίζονταν για επικόλληση, καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων στις συσκευασίες των προϊόντων. Η ζημιά των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 11.578.146 ευρώ, ενώ θα σχηματιστεί δικογραφία και θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τον υπεύθυνο της επιχείρησης και κατά λοιπών εμπλεκομένων προσώπων στην συγκεκριμένη υπόθεση.
  • Σε τρία εμπορικά καταστήματα τα οποία δραστηριοποιούνταν εντός μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, κατασχέθηκαν 5.690 απομιμήσεις διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, αρώματα κ.λ.π.). Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε κατά δήλωσή τους, σε ποσό των 456.701 ευρώ.
  • Σε κατάστημα αλλά και σε βιοτεχνικό χώρο στην πόλη του Ρεθύμνου, κατασχέθηκαν 2.554 απομιμήσεις διαφόρων κατηγοριών (υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου κ.λ.π.). Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 458.439 ευρώ.
  • Από οικία επιχειρηματία που διατηρεί καφέ μπαρ στον Λιμένα Χερσονήσου Κρήτης, κατασχέθηκαν 2.056 λίτρα αλκοολούχων ποτών που εντοπίστηκαν σε χώρο ο οποίος δεν είχε δηλωθεί ως νόμιμη εγκατάσταση της επιχείρησης. Η εκτιμώμενη ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 25.400,69 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Από την ποσότητα αλκοολούχων ποτών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί για εξέταση στη Χημική Υπηρεσία.
  • Τιμολόγια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ με ισχυρές ενδείξεις εικονικότητας, κατασχέθηκαν από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με την παραγωγή και εμπορία ελαίου στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.
  • Το χρονικό διάστημα από 30 Ιουλίου – 05 Αυγούστου 2019, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, βρέθηκαν στο νησί της Ζακύνθου, όπου κατάσχεσαν από οκτώ εμπορικά καταστήματα, εμπορεύματα 7.425 απομιμήσεις διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, αρώματα κ.λ.π.).

Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This