Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Τέλος στις «χρυσές» συντάξεις – Μπαίνει πλαφόν στις εισφορές

Τέλος στις «χρυσές» συντάξεις των 5.000, 10.000, ακόμη και των 25.000 ευρώ μπαίνει από την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με εγκύκλιο η οποία βάζει «πλαφόν» στις παρακρατούμενες εισφορές κύριας ασφάλισης.

Με βάση το έγγραφο του αρμόδιου υφυπουργού Νότη Μηταράκη τροποποιείται το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς μισθωτών και εργοδοτών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών, συνίσταται στο δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στον κατώτατο βασικό μισθό μισθωτού.

Αυτό σημαίνει ότι διαμορφώνεται στις 6.500 ευρώ, με την ανώτατη μηνιαία εισφορά για την κύρια σύνταξη να ανέρχεται σε 866,45 ευρώ για τον εργοδότη και σε 433,55 ευρώ για τον μισθωτό (συνολικά, έως τα 1.300 ευρώ τον μήνα)

Σημειώνεται ότι το ανώτατο όριο των ασφαλιστέων αποδοχών από εδώ και στο εξής εφαρμόζεται και επί πολλαπλής μισθωτής απασχόλησης ή έμμισθης εντολής όσον αφορά στην εισφορά ασφαλισμένου.

Με την τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Εργασίας μπαίνει τέλος στις «χρυσές» συντάξεις. Αυτό επειδή με δεδομένο πλέον το πλαφόν στις εισφορές του ΕΦΚΑ μπαίνει και «οροφή» στις κύριες συντάξεις, οι οποίες δεν θα ξεπερνούν περίπου τις 4.608 ευρώ τον μήνα μεικτά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ