«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Με μεγάλες αλλαγές ο νέος κύκλος, τι γίνεται με τους δασικούς χάρτες

Το βελτιωμένο πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος έως το τέλος του καλοκαιριού

Must Read

Τις διαδικασίες για την εκκίνηση του νέου «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» επισπεύδει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών είναι τεράστιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, έως το τέλος του καλοκαιριού θα ανακοινωθεί ένα νέο, ακόμη πιο στοχευμένο πρόγραμμα, με διαφορετική δομή σε σχέση με τον πρώτο κύκλο που μόλις ολοκληρώθηκε και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις για τον τρόπο υποβολής και αξιολόγησης των αιτήσεων. «Στο νέο πρόγραμμα, η ηλικία κατασκευής του κτιρίου, το ποσοστό ενεργειακής αναβάθμισης, οι βαθμοημέρες -δηλαδή, οι ημέρες ψύχους και υπερβολικής ζέστης- θα λαμβάνονται υπόψη, μαζί με τα εισοδηματικά κριτήρια, για την αξιολόγηση των αιτήσεων. Μέσα από αυτή τη σημαντική δράση στοχεύουμε, επίσης, στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ερωτηθείς για το έτερο καυτό θέμα, αυτό των δασικών χαρτών, σημείωσε πως ο σκοπός των δασικών χαρτών είναι αφενός η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αφετέρου η διασφάλιση της περιουσίας των πολιτών. Έως τον Μάρτιο θα έχει αναρτηθεί το 100% των δασικών χαρτών σε όλη τη χώρα, έναντι ποσοστού μόλις 52% που είχε αναρτηθεί έως τον Ιούλιο του 2019.

Άμεση και αποτελεσματική επίλυση

Υπογράμμισε ότι η ειδική ομάδα εργασίας, που πρόσφατα συστάθηκε στο υπουργείο, εξετάζει ενδελεχώς τα θέματα που αφορούν τη διαδικασία ανάρτησης. «Σκοπός μας είναι η άμεση και αποτελεσματική επίλυση αυτών των ζητημάτων για τους δασωμένους αγρούς, τις εκχερσωμένες εκτάσεις και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, πάντα σε απόλυτη αρμονία με τη νομολογία και το πνεύμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Συντάγματος», είπε ο κ. Σκρέκας.

Σχετικά με τις πληγές που άφησε πίσω της η «Μήδεια», ο υπουργός επεσήμανε ότι έχει θέσει στον ΔΕΔΔΗΕ ως προτεραιότητα την υπογειοποίηση των καλωδίων στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης βλαβών ή ατυχημάτων κατά τη χειμερινή και την καλοκαιρινή περίοδο. Προς την κατεύθυνση αυτή προωθείται ένα έργο με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 200.000.000 ευρώ, μεγάλο τμήμα του οποίου έχει προταθεί να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This