Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Επιδόματα ανεργίας: Πληρώνονται από σήμερα – Αυτά είναι τα ποσά της δίμηνης παράτασης

Σε ισχύ τίθεται η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, στους ανέργους των οποίων έληξε η επιδότησή τους εντός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.

Η σχετική ΚΥΑ υπεγράφη την Πέμπτη, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ο ΟΑΕΔ ενημερώνει τους δικαιούχους ότι η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο, θα ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα 1 Μαρτίου.

Δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια οι δικαιούχοι

Η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από την πλευρά των δικαιούχων.

Αυτά είναι τα ποσά

  • Τακτική επιδότησης ανεργίας: έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως)/ προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων: έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως)
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας: έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως)

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

  • όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση
  • δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης
  • οι επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό με βάση τις ημέρες ανεργίας τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ