Σταϊκούρας: Άγνωστο πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά – Τι λέει για μέτρα και λιανεμπόριο

Must Read

Αβέβαιο παραμένει το άνοιγμα των καταστημάτων, και δια στόματος του υπουργού οικονομικών. Παρά τις παροτρύνσεις των ειδικών πως, τα μέτρα δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η αγορά πρέπει να ανοίξει άμεσα, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στην διατήρηση των περιοριστικών μέτρων.

«Προσευχόμαστε να λειτουργήσει η οικονομία με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό» είπε ο  Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Εξήγησε πως η στήριξη θα πρέπει να γίνει με σωφροσύνη, ούτως ώστε μαζί με τις διαρθρωτικές αλλαγές με το σχέδιο ανάκαμψης να οδηγηθεί η χώρα μετά την πανδημία στη δημοσιονομική προσαρμογή.

«Το επόμενο διάστημα θα ληφθεί η απόφαση για την παράταση των μέτρων στήριξης και τον Απρίλιο», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας «πως θέλουμε να δούμε τις επιλογές της κυβέρνησης στο υγειονομικό πεδίο».

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί μεταξύ της δημοσιονομικής χαλαρότητας, ευελιξίας και εκτροχιασμού. Πρέπει να τηρείται μία λεπτή ισορροπία γιατί θα πρέπει ταυτόχρονα να έχουμε ικανοποιητικό κόστος δανεισμού και να μπορούμε να δανειζόμαστε για να βοηθήσουμε την οικονομία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημερινή έκδοση 12μηνης διάρκειας εντόκων γραμματίων που «θα βοηθήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο τα μέτρα». Είπε πως προς το παρόν φτάνουν στα 11,6 δισ. ευρώ αλλά «προφανώς θα δείτε κι άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να βοηθήσουμε την οικονομία το επόμενο διάστημα».

Κάνοντας έναν απολογισμό για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «επί ένα χρόνο η οικονομία λειτουργεί στηρίζοντας όλη την κοινωνία. Έχουμε βοηθήσει πάνω από 550.000 επιχειρήσεις με περίπου 7,5 δισ. ευρώ Επιστρεπτέα Προκαταβολή, έχουμε βοηθήσει πάνω από 3 εκατ. πολίτες είτε με αποζημιώσεις ειδικού σκοπού είτε με επιδόματα, έχουμε κρατήσει και δίνουμε 2 δισ. ευρώ στην εθνική άμυνα για να την ενισχύσουμε το 2021, μειώνουμε ενοίκια και καλύπτουμε το βάρος των ενοικίων και μειώνουμε ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This