Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Επίθεση της ΓΣΕΕ κατά της κυβέρνησης για τις απολύσεις χωρίς αιτία

Κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί η ΓΣΕΕ με αφορμή τις τροπολογίες για την κατάργηση των «απολύσεων με αιτία» και την ακύρωση των ευθυνών σε εργολάβους και υπεργολάβους έναντι τυχόν παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας, σε βάρος τους προσωπικούς τους, το οποίο απασχολούν για λογαριασμό τρίτων εργοδοτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «η αιτιολόγηση των απολύσεων είναι πάγιο αίτημα της εργατικής πλευράς, διότι με τον τρόπο αυτό, χωρίς να είναι ο μόνος αναγκαίος, αποκαθίσταται σε ένα μέρος η προστασία των εργαζομένων από αυθαίρετες και εκδικητικές απολύσεις εργοδοτών. Άλλωστε η διάταξη αυτή δεν ήταν μόνο ζήτημα πολιτικής βούλησης της προηγούμενης Κυβέρνησης, αλλά αποτελούσε την απαιτούμενη συμμόρφωση της χώρας στις δεσμεύσεις διεθνών εργατικών κανόνων».

Από την άλλη πλευρά, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας, «η πλήρης και αλληλέγγυα ευθύνη του αναθέτοντος του έργου και του εργολάβου θα έπρεπε να επεκταθεί και στο Δημόσιο, στο οποίο έδινε ”συγχωροχάρτι” η προηγούμενη ρύθμιση, ενισχύοντας τη ζούγκλα των εργολαβικών και υπεργολαβικών αναθέσεων, στις οποίες προσφεύγει σε σημαντικό μέρος το Κράτος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ