Τρίτη 22/6/2021

«Ραβασάκια» σοκ στο τέλος του Αυγούστου για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Περιθώριο 20 ημερών έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να πληρώσουν την 1η δόση εξόφλησης των χρεωστικών υπολοίπων, τα οποία προέκυψαν από την εκκαθάριση των εισφορών του 2018.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία λήγει στις 30 Αυγούστου. Τα σχετικά ειδοποιητήρια είναι ήδη αναρτημένα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, εδώ και έναν μήνα. Ωστόσο, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, η όλη διαδικασία της εκκαθάρισης καθυστέρησε δύο μήνες. Δηλαδή, αντί να ολοκληρωθεί τον Μάιο, τελείωσε τον Ιούλιο, και συγκεκριμένα μετά τις πρόωρες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η εν λόγω εκκαθάριση αφορά τον επανυπολογισμό των εισφορών του 2018 με βάση το εισόδημα το οποίο δήλωσαν οι επαγγελματίες το 2017. Τα ειδοποιητήρια που δόθηκαν από τον ΕΦΚΑ έχουν προκαλέσει «εγκεφαλικά» σε πολλούς μη μισθωτούς, που το… 2017 είχαν εισοδήματα της τάξης των 1.000 ευρώ μηνιαίως, οι οποίοι καλούνται τους επόμενους πέντε μήνες να καταβάλουν, κατά μέσον όρο, συνολικά 550 ευρώ -ή και περισσότερα- τον μήνα (έχουν – δεν έχουν εισοδήματα αυτή την περίοδο)!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ