Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Σκυλακάκης: «Θεωρητικά τα χρήματα που δίνουμε είναι πολλά, πρακτικά όμως όχι» (video)

«Μπροστά μας βρίσκονται 2 με 3 δύσκολοι μήνες»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με αφορμή τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για το έκτακτο επίδομα στήριξης των επιχειρήσεων που μένουν κλειστές τον μήνα Απρίλιο, σχολίασε ότι «τα χρήματα που δίνουμε σε σχέση με αυτά που είχαμε ως δηλώσεις είναι θεωρητικά είναι αρκετά, πρακτικά δεν είναι αρκετά».

Ο κ. Σκυλακάκης υπογραμμίζει ότι μπροστά μας βρίσκονται 2 με 3 δύσκολοι μήνες και ότι η οικονομία βρίσκεται σε πολύ ευαίσθητη φάση. «Ο σκοπός μας είναι τώρα να περάσει αυτό το διάστημα. Οι έμποροι δεν θα ζήσουν από τα 1.000 ή τα 2.000 ευρώ, θα ζήσουν από το άνοιγμα της αγοράς», είπε ακόμα.

Ερωτώμενος για το τι θα γίνει με την αύξηση του κατώτατου μισθού, έκοψε κάθε συζήτηση υλοποίησής του για το επόμενο διάστημα: «Αυτό είναι θέμα της επόμενης ημέρας. Η οικονομία είναι σε μία πολύ ευαίσθητη φάση και πολλές επιχειρήσεις θα είναι στην κόψη του ξυραφιού τους επόμενους μήνες. Δεν μπορούμε σε αυτή τη φάση να επιβαρύνουμε το εργασιακό τους κόστος. Ο σκοπός είναι πρώτα να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και μετά όταν η οικονομία θα ανακάμπτει να μπορούμε να μπούμε στη συζήτηση όλων των επόμενων πραγμάτων. Δεν μιλάμε για μόνιμες δημοσιονομικές δαπάνες, οι οποίες μπορούν να εκτροχιάσουν τη χώρα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ