Το «χαστούκι» του ΔΝΤ και οι τέσσερις διαφορετικές προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021

Κατεβάζει τον πήχη για την ελληνική ανάπτυξη το ΔΝΤ

Must Read

Χαμηλότερη ανάπτυξη προβλέπει για φέτος το ΔΝΤ σε νέα έκθεσή του για την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα σε μια άλλη έκθεση, αυτή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, οι εκτιμήσεις είναι πιο αισιόδοξες.

Αν προσθέσουμε σε αυτές και τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, αλλά και της Κομισιόν, θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε τέσσερις διαφορετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας!

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο κατέβασε τον πήχη, η ανάπτυξη στη χώρα μας το 2021 θα είναι 3,8% (από 4,2 που προέβλεπε τον Οκτώβριο), ενώ για το δ’ τρίμηνο του 2021 προβλέπει ανάπτυξη 6,7% και το 2022, τη ρίχνει στο 5%.

Ρυθμό ανάπτυξης 4,2% εκτίμησε από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, με αβεβαιότητες την πορεία της πανδημίας και την πορεία των εμβολιασμών, που μπορούν να επηρεάσουν τα νούμερα.

Θυμίζουμε ότι η Κομισιόν πριν από λίγες εβδομάδες είχε κάνει λόγο για ρυθμό 3,5% ενώ η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη ήταν αυτή του ΥΠΟΙΚ στον προϋπολογισμό, προβλέποντας ρυθμό ανάπτυξης 4,8%. Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει επανεκτίμηση προς τα κάτω του αριθμού αυτού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This