Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Το «χαστούκι» του ΔΝΤ και οι τέσσερις διαφορετικές προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2021

Κατεβάζει τον πήχη για την ελληνική ανάπτυξη το ΔΝΤ

Χαμηλότερη ανάπτυξη προβλέπει για φέτος το ΔΝΤ σε νέα έκθεσή του για την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα σε μια άλλη έκθεση, αυτή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, οι εκτιμήσεις είναι πιο αισιόδοξες.

Αν προσθέσουμε σε αυτές και τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, αλλά και της Κομισιόν, θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε τέσσερις διαφορετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας!

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο κατέβασε τον πήχη, η ανάπτυξη στη χώρα μας το 2021 θα είναι 3,8% (από 4,2 που προέβλεπε τον Οκτώβριο), ενώ για το δ’ τρίμηνο του 2021 προβλέπει ανάπτυξη 6,7% και το 2022, τη ρίχνει στο 5%.

Ρυθμό ανάπτυξης 4,2% εκτίμησε από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, με αβεβαιότητες την πορεία της πανδημίας και την πορεία των εμβολιασμών, που μπορούν να επηρεάσουν τα νούμερα.

Θυμίζουμε ότι η Κομισιόν πριν από λίγες εβδομάδες είχε κάνει λόγο για ρυθμό 3,5% ενώ η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη ήταν αυτή του ΥΠΟΙΚ στον προϋπολογισμό, προβλέποντας ρυθμό ανάπτυξης 4,8%. Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει επανεκτίμηση προς τα κάτω του αριθμού αυτού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ