«Νικητής» ο Ιούλιος! Αυξήθηκαν τα κρατικά έσοδα κατά 205.000.000 ευρώ!

Must Read

Αυξήθηκαν τα κρατικά έσοδα τον μήνα Ιούλιο και τα χαμόγελα περισσεύουν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Και αυτό διότι τα έσοδα ξεπέρασαν τον στόχο κατά 205 εκατ. ευρώ και έφθασαν προ επιστροφών τα 5,566 δισ. ευρώ, με το Δημόσιο να εισπράττει το 1/3 από τον συνολικό φετινό φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων (πάνω από 1,1 δισ. ευρώ επί συνόλου 3,42 δισ. ευρώ).

Αυτό σημαίνει ότι παρά τις προεκλογικές παροχές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τις μετεκλογικές της Νέας Δημοκρατίας, ο φετινός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα μπορέσει να επιτευχθεί.

Πιο αναλυτικά, με βάση τα πρώτα στοιχεία:

  • Τα τακτικά έσοδα την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου διαμορφώθηκαν στα 31,041 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον στόχο (28,715 δισ. ευρώ) κατά 8,1%.
  • Οι επιστροφές φόρων έφθασαν στο 7μηνο τα 2,512 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 11,2% έναντι του στόχου.
  • Αυτό σημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουλίου στα 28,529 δισ. ευρώ και ήταν αυξημένα κατά 7,84% σε σχέση με τον στόχο (26,456 δισ. ευρώ).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This