«Πάγωσαν» οι επενδύσεις στην Ε.Ε. – Ρεκόρ πτώσης από τον Οκτώβριο του 2014!

Must Read

Επιδείνωση κατέγραψε τον Αύγουστο το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Οκτώβριο του 2014.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα της έρευνας του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix, που διενεργήθηκε από την 1η έως τις 3 Αυγούστου με τη συμμετοχή 930 επενδυτών. Ο όμιλος θεωρεί βέβαιο πως θα υπάρξει ύφεση στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης για την ευρωζώνη υποχώρησε στις -13,7 μονάδες τον Αύγουστο από τις -5,8 έναν μήνα νωρίτερα. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -7,7 μονάδες.

Ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις -20,0 από τις -13,0 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2012. Ο υποδείκτης για τη Γερμανία βυθίστηκε στις -13,7 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2009, από τις -4,8 μονάδες.

Ο Sentix αναφέρει ότι η εξάρτηση από τις εξαγωγές και οι ανησυχίες για την Κίνα αποτέλεσαν βαρίδι για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς η διαμάχη για τους δασμούς παρατείνεται περισσότερο απ’  ό,τι κάποιοι ήλπιζαν.

«Μια ύφεση στη Γερμανία είναι προγραμματισμένη εκ των προτέρων», δήλωσε ο διευθυντής του Sentix, Πάτρικ Χούσι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This