Τρίτη 15/6/2021

«Πάγωσαν» οι επενδύσεις στην Ε.Ε. – Ρεκόρ πτώσης από τον Οκτώβριο του 2014!

Επιδείνωση κατέγραψε τον Αύγουστο το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Οκτώβριο του 2014.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα της έρευνας του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix, που διενεργήθηκε από την 1η έως τις 3 Αυγούστου με τη συμμετοχή 930 επενδυτών. Ο όμιλος θεωρεί βέβαιο πως θα υπάρξει ύφεση στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης για την ευρωζώνη υποχώρησε στις -13,7 μονάδες τον Αύγουστο από τις -5,8 έναν μήνα νωρίτερα. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -7,7 μονάδες.

Ο δείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις -20,0 από τις -13,0 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2012. Ο υποδείκτης για τη Γερμανία βυθίστηκε στις -13,7 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2009, από τις -4,8 μονάδες.

Ο Sentix αναφέρει ότι η εξάρτηση από τις εξαγωγές και οι ανησυχίες για την Κίνα αποτέλεσαν βαρίδι για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς η διαμάχη για τους δασμούς παρατείνεται περισσότερο απ’  ό,τι κάποιοι ήλπιζαν.

«Μια ύφεση στη Γερμανία είναι προγραμματισμένη εκ των προτέρων», δήλωσε ο διευθυντής του Sentix, Πάτρικ Χούσι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ