Αυτά είναι τα 10 «βήματα» για την ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης

Must Read

Τα απαραίτητα «βήματα» για να υποβάλλετε διαδικτυακά την αίτηση συνταξιοδότησης σας, στον ΕΦΚΑ, παρουσιάζει το newsbreak.gr.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και εφόσον υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μπορεί να γίνει από την οθόνη του υπολογιστή σας. Συγκεκριμένα, μέσω της υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Υποβολής Συνταξιοδοτικής Αίτησης έχετε τη δυνατότητα να υποβάλλετε αίτηση για συνταξιοδότηση εξ ίδιου δικαιώματος (γήρατος), αναπηρίας ή λόγω θανάτου, για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Επίσης, δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από τους κάτωθι φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ:
ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ΕΤΑΑ και Γ.Λ.Κ (ΔΗΜΟΣΙΟ).

Με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος, αποδίδεται ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου που λαμβάνεται υπόψη στην επεξεργασία του συνταξιοδοτικού σας αιτήματος. Η επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος ξεκινά με την κατάθεση των ελλειπόντων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΦΚΑ.

Πιο αναλυτικά, όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν διαδικτυακά την αίτηση συνταξιοδότηση τους, πρέπει να προχωρήσουν στα εξής «βήματα»:

  • 1) Να επιλέξουν την κατηγορία της σύνταξης που επιθυμείτε να υποβάλλετε αίτηση. Με την επιλογή αυτή, εμφανίζεται η ηλεκτρονική φόρμα της αίτησης καθώς και τα αντίστοιχα πεδία της.
  • 2) Πρωτίστως είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση του πεδίου «Επιλέξτε τον τελευταίο φορέα ασφ/σης».
  • 3) Στα ακόλουθα πεδία εμφανίζονται συμπληρωμένα τα στοιχεία του ενδιαφερομένου, όπως έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο του ΕΦΚΑ και δεν επιδέχονται αλλαγή: ΑΜΚΑ – ΑΦΜ – Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο – Ημερ/νία Γέννησης – Επώνυμο κατά τη γέννηση – Τύπος εγγράφου – Αρ.Ταυτότητας/Διαβατηρίου – Εκδούσα αρχή – Δήμος – Οδός – Αριθμός – Τ.Κ. – Πόλη.
  • 4) Σε περίπτωση που εντοπιστεί λάθος σε κάποια από τα στοιχεία αυτά, απαιτείται να γίνει διόρθωση και ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί σε οποιαδήποτε Υπηρεσία Μητρώου του ΕΦΚΑ.
  • 5) Συμπλήρωση των πεδίων της αίτησης που αφορούν τον εν δυνάμει συνταξιούχο. Τα πεδία που φέρουν τον αστερίσκο, είναι υποχρεωτικά και απαιτείται η συμπλήρωση αυτών.
  • 6) Η αίτηση μπορεί να αποθηκευτεί προσωρινά πατώντας το εικονίδιο της «προσωρινής αποθήκευσης».
  • 7) Η προσωρινά αποθηκευμένη αίτηση επιδέχεται διορθώσεις – τροποποιήσεις, ως προς τα συμπληρωμένα πεδία.
  • 8) Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να βεβαιωθεί ότι έχει συμπληρώσει σωστά την αίτηση και έχει αποθηκεύσει οριστικά αυτή, πατώντας το εικονίδιο της «οριστικής αποθήκευσης».
  • 9) Με την οριστική αποθήκευση της αίτησης, του γνωστοποιείται ο αριθμός ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου της, η αρμόδια Υπηρεσία επεξεργασίας του αιτήματός ως και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει για την επεξεργασία του αιτήματός του. Σημειώνεται ότι η οριστικά αποθηκευμένη αίτηση υποβάλλεται μία φορά και δεν τροποποιείται.
  • 10) Εάν ο ενδιαφερόμενος διαπιστώσει ότι έχει συμπληρώσει λάθος την οριστική αίτηση, πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλλει μια νέα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ζητήσει την ενεργοποίηση της σωστής αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία, με την προσκόμιση των δικαιολογητικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This