Κυριακή 16/5/2021

Στο «σκοτάδι» ιδιοκτήτες ακινήτων και ενοικιαστές για το τι θα ισχύει με τα ενοίκια Απριλίου – Μαΐου

Ακόμη δεν έχει εκδοθεί και δημοσιευτεί η απόφαση με τους ΚΑΔ μειώσεως ενοικίων κλειστών και πληττομένων

Το αλαλούμ με τη μείωση ενοικίων συνεχίζεται, με τους ιδιοκτήτες ακινήτων να βρίσκονται στο σκοτάδι για το τι θα ισχύσει τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Μάιο.

Όπως τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ, παρότι τελειώνει ο Απρίλιος, δεν έχει εκδοθεί και δημοσιευτεί η απόφαση με τους ΚΑΔ μειώσεως ενοικίων κλειστών και πληττομένων, κι έτσι δεν είναι σαφές τι θα ισχύσει για τις μειώσεις του τρέχοντος μηνός.

«Ενώ ανακοινώθηκε ότι θα συνεχιστεί η μείωση ενοικίων και τον Μάιο, δεν υπάρχει καμιά απολύτως διευκρίνιση για το ποιες κατηγορίες μισθώσεων (επαγγελματικές ή και κατοικιών / φοιτητικών) και σε ποια ποσοστά θα ανέρχεται η μείωση που ανακοινώθηκε. Συνεπώς, την 1η Μαΐου, ημέρα έναρξης καταβολής των μισθωμάτων, ουδείς ενοικιαστής θα γνωρίζει τι θα πρέπει να καταβάλει και ουδείς ιδιοκτήτης θα γνωρίζει τι θα πρέπει να εισπράξει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.

Άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθούν

Σημειώνει πως η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε πότε θα ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς διορθώσεις, πληρωμές και συμψηφισμοί αποζημιώσεων των εκμισθωτών, ακόμη και με δόσεις ρυθμισμένων οφειλών.

Δεν έχει ανακοινωθεί, επίσης, η λύση που θα δοθεί στο επίμαχο ζήτημα αποζημίωσης των ιδιοκτητών, στις περιπτώσεις που, μετά την αρχική μίσθωση, έχει ακολουθήσει μισθωτήριο που έχει υποβληθεί από τον μισθωτή για συμβατική ή και απαγορευμένη υπεκμίσθωση του ακινήτου προς τρίτο πρόσωπο (υπομισθωτή), με αποτέλεσμα αποζημίωση να δικαιούνται μόνο οι υπεκμισθωτές, πολλοί από τους οποίους περικόπτουν παράνομα το μίσθωμα προς τους ιδιοκτήτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ