Υπουργείο Οικονομικών: Παράθυρο για «κουρεμένα» ενοίκια και τον Ιούνιο

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά την επιτάχυνση της προκαταβολής των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών για τις μειώσεις ενοικίων Απριλίου & Μαΐου

Must Read

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου για τη μείωση των μισθωμάτων και τον μήνα Ιούνιο αφήνει το οικονομικό επιτελείο, με το υπουργείο Οικονομικών να λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας και σε συνάρτηση με την επανεκκίνηση των επαγγελματικών κλάδων.

Σε περίπτωση που ισχύσει το «κούρεμα» ενοικίων και για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, εκτιμάται πως θα επιλεχθεί το «μοντέλο» Μαΐου, σύμφωνα με το οποίο θα δικαιούνται απαλλαγής από την καταβολή μισθώματος μόνο οι κλειστές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή εργασίας, να πληρώσουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%. Αυτό σημαίνει ότι όσες επιχειρήσεις συνεχίζουν να πλήττονται από την πανδημία, θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το μίσθωμα που έχουν συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται πως ενώ έχει παρέλθει το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, το οικονομικό επιτελείο δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τη λίστα με τους ΚΑΔ, που δικαιούνται απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων. Με επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ προς το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ υπενθυμίζει τις εκκρεμότητες και ζητά την επιτάχυνση της προκαταβολής των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών για τις μειώσεις ενοικίων των μηνών Απριλίου και Μαΐου 2021.

«Αλαλούμ» με τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Αλαλούμ φαίνεται πως υπάρχει με τις πληττόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες για τον μήνα Μάιο δεν δικαιούνται μείωση ενοικίου κατά 40%. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί μισθωτές καταβάλλουν «κουρεμένο» ενοίκιο χωρίς να εντάσσονται στο μέτρο της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να λαμβάνουν απορριπτική απάντηση για τη «δήλωση Covid» από την ΑΑΔΕ ότι δεν δικαιούνται την κρατική αποζημίωση.

Γι’ αυτόν τον λόγο η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί από την ανεξάρτητη Αρχή στο απορριπτικό σημείωμα που αποστέλλει ότι «ο μισθωτής δεν ήταν πληττόμενος και συνεπώς δεν ήταν δικαιούχος μείωσης μισθώματος» να προστίθεται και ότι «ως εκ τούτου, βάσει των στοιχείων που είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία μας, προκύπτει ότι ο μισθωτής υποχρεούται στην καταβολή ολοκλήρου του μισθώματος».

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, με τη ρητή αυτή προσθήκη, που δεν θα αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, θα αντιμετωπιστεί η κακόπιστη άρνηση καταβολής των οφειλόμενων μισθωμάτων από μερίδα των ενοικιαστών που έκαναν μονομερείς μειώσεις ενοικίων, είτε δηλώνοντας ότι δήθεν είναι πληττόμενοι είτε εντελώς αυθαίρετα και αναιτιολόγητα, και οι δηλώσεις Covid των ιδιοκτητών απορρίφθηκαν από την ΑΑΔΕ, θα αποφευχθούν οι αμφισβητήσεις και οι δικαστικές αντιδικίες και θα δρομολογηθεί η καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This