ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τούρκοι αγοράζουν τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας

Must Read

Tο στρατιωτικό συνταξιοδοτικό ταμείο της Τουρκίας OYAK κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για την εξαγορά της Britih Steel, της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργικής εταιρείας της Βρετανίας, η οποία από τις 22 Μαίου βρισκόταν σε καθεστώς αναγκαστικής εκκαθάρισης

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η British Steel απασχολεί 5000 εργαζόμενους και παράγει σχεδόν 1500 προϊόντα χάλυβα, τα περισσότερα από τα οποία αποφέρουν υψηλά κέρδη, συμπεριλαμβανομένων σιδηροτροχιών, καλωδίων και προϊόντων χάλυβα που χρησιμοποιείται στις οικοδομές. Συνολικά, σε ετήσια βάση η British Steel παράγει 4,5 εκατομμύρια τόνους ακατέργαστου χάλυβα.

Επιπλέον, ο βρετανικός κολοσσός – που έχει ιστορία 150 χρόνων – υποστηρίζει άλλες 20.000 θέσεις εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού της και στις εγκαταστάσεις παραγωγής στη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες. Μερικά σημαντικά έργα όπου χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα της British Steel είναι το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και το Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς και το πρόσφατα εγκαινιασμένο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η British Steel τέθηκε σε αναγκαστική εκκαθάριση πριν τρεις μήνες, όταν η Greybull Capital, η οποία είχε αγοράσει την επιχείρηση για μία λίρα(!) από την Tata Steel πριν από τρία χρόνια, απέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της. Η Greybull κατηγόρησε το Brexit για την οικονομική κατάρρευση της επιχείρησης
Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 80 επιχειρήσεις παγκοσμίως δήλωσαν ενδιαφέρον για την εξαγορά της British Steel. Η Ataer Holding, θυγατρική της OYAK, σύμφωνα με ανακοίνωση της θα διεξάγει την απαραίτητη νομική έρευνα, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This