Παρασκευή 18/6/2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τούρκοι αγοράζουν τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας

Tο στρατιωτικό συνταξιοδοτικό ταμείο της Τουρκίας OYAK κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για την εξαγορά της Britih Steel, της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργικής εταιρείας της Βρετανίας, η οποία από τις 22 Μαίου βρισκόταν σε καθεστώς αναγκαστικής εκκαθάρισης

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η British Steel απασχολεί 5000 εργαζόμενους και παράγει σχεδόν 1500 προϊόντα χάλυβα, τα περισσότερα από τα οποία αποφέρουν υψηλά κέρδη, συμπεριλαμβανομένων σιδηροτροχιών, καλωδίων και προϊόντων χάλυβα που χρησιμοποιείται στις οικοδομές. Συνολικά, σε ετήσια βάση η British Steel παράγει 4,5 εκατομμύρια τόνους ακατέργαστου χάλυβα.

Επιπλέον, ο βρετανικός κολοσσός – που έχει ιστορία 150 χρόνων – υποστηρίζει άλλες 20.000 θέσεις εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού της και στις εγκαταστάσεις παραγωγής στη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες. Μερικά σημαντικά έργα όπου χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα της British Steel είναι το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και το Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας, καθώς και το πρόσφατα εγκαινιασμένο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η British Steel τέθηκε σε αναγκαστική εκκαθάριση πριν τρεις μήνες, όταν η Greybull Capital, η οποία είχε αγοράσει την επιχείρηση για μία λίρα(!) από την Tata Steel πριν από τρία χρόνια, απέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της. Η Greybull κατηγόρησε το Brexit για την οικονομική κατάρρευση της επιχείρησης
Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 80 επιχειρήσεις παγκοσμίως δήλωσαν ενδιαφέρον για την εξαγορά της British Steel. Η Ataer Holding, θυγατρική της OYAK, σύμφωνα με ανακοίνωση της θα διεξάγει την απαραίτητη νομική έρευνα, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ