Δεύτερη ευκαιρία με επανένταξη στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων της Εφορίας

Must Read

Τη δυνατότητα επανένταξης στην πάγια ρύθμιση της Εφορίας προς όσους φορολογουμένους δεν κατάφεραν να τη διατηρήσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας δίνει με νέα απόφασή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως η πάγια ρύθμιση προβλέπει 24 άτοκες δόσεις για τις τακτικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κ.λπ.) και έως 48 δόσεις με επιτόκιο 2,5% για τις έκτακτες οφειλές, όπως ο φόρος κληρονομιάς. Χιλιάδες οφειλέτες δεν κατάφεραν να πληρώσουν τις μηνιαίες δόσεις, με αποτέλεσμα να βγουν από τη ρύθμιση και πλέον να απειλούνται με κατασχέσεις.

Η επανένταξη στην πάγια ρύθμιση αφορά το σύνολο των φορολογουμένων οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο πλαίσιο αποπληρωμής των οφειλών τους προς την Εφορία την 1η
Νοεμβρίου 2019. Παράλληλα, για να αποκτήσουν δικαίωμα επανένταξης στη ρύθμιση, οι οφειλέτες πρέπει να μην έχουν χάσει άλλη ρύθμιση τα τελευταία δύο ημερολογιακά έτη πριν από την 1η Νοεμβρίου του 2019.

Οι «κόφτες»

Δικαίωμα επανένταξης στην πάγια ρύθμιση της Εφορίας δεν έχουν όλοι οι φορολογούμενοι, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μια σειρά από εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

Το συνολικό καθαρό εισόδημα του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους από την
ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση να είναι:

α. σε περίπτωση που το καθαρό ετήσιο εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού
έτους είναι μικρότερο ή ίσο των 20.000 ευρώ, κατά ποσοστό τουλάχιστον 10% από τον μέσο όρο του καθαρού εισοδήματος των τριών τελευταίων φορολογικών ετών.

β. σε περίπτωση που το καθαρό ετήσιο εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους είναι μεγαλύτερο των 20.000 ευρώ, κατά ποσοστό τουλάχιστον 20% από τον μέσο όρο του καθαρού εισοδήματος των τριών τελευταίων φορολογικών ετών.

Επίσης, η ακίνητη περιουσία να μην υπερβαίνει τα 280.000 ευρώ και τα μεταφορικά μέσα που αποκτήθηκαν την τελευταία τριετία να έχουν συνολική αξία 80.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This