Κυριακή 1/8/2021

Βουρλιώτης και Καραγιάννης οι κυνηγοί… μαύρου χρήματος!

Αναλαμβάνουν επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Οι Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Παναγιώτης Καραγιάννης αναλαμβάνουν επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, καθώς ο ορισμός τους στις θέσεις του προέδρου της Αρχής και του αναπληρωτή του αντιστοίχως εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ., του ΚΙΝ.ΑΛ. και της Ελληνικής Λύσης, ενώ «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει αμφότερους τους προτεινόμενους, καταγγέλλοντας πως με τις πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο η επιλογή εναπόκειται πλέον αποκλειστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάστηκε εντόνως στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης είχε συνδράμει στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Πάντως, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόφιλος Ξανθόπουλος εξήγησε την αρνητική ψήφο, λέγοντας πως δεν έχει σχέση με το «λαμπρό» βιογραφικό των δύο προτεινόμενων επί τιμή ανώτατων δικαστικών λειτουργών, αλλά με τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στη θεσμική αλλαγή του τρόπου επιλογής τους.

Ο νέος πρόεδρος της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης ανέφερε πως υπηρέτησε με «προσωπική λειτουργική ανεξαρτησία» στις προηγούμενες δημόσιες θέσεις.

«Δεν είμαι ούτε σερίφης ούτε εξομολογητής να δίνω συγχωροχάρτια. Πορεύτηκα με γνώμονα πάντα τη λογική. Ούτε θα εξαφανίσω ούτε θα καταστρέψω ανθρώπους. Όμως, όσοι παρανόμησαν κατά του κράτους θα υποστούν τις νομικές συνέπειες. Δεν θα γίνω υπαίτιος καταστροφών ανθρώπων, αλλά και δεν υπάρχει περίπτωση να με πλησιάσει κάποιος για λόγους σκοπιμότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειωτέον πως ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε υπογράψει το παραπεμπτικό πόρισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, ενώ είχε χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου και της Μανωλάδας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ