Κυβέρνηση: Κοροϊδία με τα «κόκκινα» δάνεια

Πανηγυρίζουν ότι μειώθηκαν, ενώ έχουν πουληθεί σε funds!

Must Read

Τη μεγάλη μείωση των «κόκκινων» δανείων πανηγυρίζει η κυβέρνηση, που επικαλείται στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, με το υπουργείο Οικονομικών να εκδίδει κιόλας σχετική ανακοίνωση.

Ωστόσο, σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων δεν είναι αποτέλεσμα αύξησης των αποδοχών από τους πολίτες και αποπληρωμής τους, αλλά επειδή οι τράπεζες πούλησαν τα δάνεια σε ξένα funds. Στην πράξη, αυτά τα δάνεια συνεχίζουν να τα οφείλουν οι δανειολήπτες, αφού το μόνο που άλλαξε είναι το όνομα του πιστωτή!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών ανήλθαν τον Ιούνιο του 2021 στα 29,4 δισ. ευρώ. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τα «κόκκινα» δάνεια έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 46 δισ. ευρώ από τότε που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετά δάνεια έχουν γίνει «πράσινα» λόγω των προγραμμάτων στήριξης που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, όπως τα προγράμματα «Γέφυρα 1» και «Γέφυρα 2». Ωστόσο, ακόμα και η ίδια η ΤτΕ έχει εκφράσει την ανησυχία της ότι σχεδόν τα μισά από αυτά τα δάνεια θα γίνουν ξανά «κόκκινα», όταν αποσυρθούν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Χρήστος Σταϊκούρας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των τραπεζών, αφού μέχρι πρότινος τις σχετικές ενημερώσεις πραγματοποιούσε ο τέως πλέον υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, το χαρτοφυλάκιο του οποίου καταργήθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό και ο ίδιος βρέθηκε εκτός κυβέρνησης. Επισήμως το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών παραμένει «ορφανό», όμως μετά την ανακοίνωση Σταϊκούρα επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για ανάληψή του από τον υπουργό Οικονομικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This