«Φωτιά» η φοιτητική στέγη στα μεγάλα αστικά κέντρα

Στα 9,7€/τ.μ. τα ενοίκια στην Αθήνα, στα 8,3 €/τ.μ. στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Φλέγον θέμα χαρακτηρίζεται από τους φοιτητές, τους γονείς, αλλά και τα μεσιτικά γραφεία η κατοικία, δεδομένου ότι υπάρχουν περιοχές όπου έχουν πάρει «φωτιά» οι τιμές των ακινήτων.

Με τη μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στην επικράτεια να κυμαίνεται στα 7,6€, το κόστος της φοιτητικής στέγης στα μεγάλα αστικά κέντρα παραμένει παραδοσιακά υψηλότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα καταγράφεται η υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή στα 9,7€/τ.μ., ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 8,3€/τ.μ., ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα φτάνει τα 6,9€/τ.μ.
Η πανδημία φαίνεται ότι έχει επηρεάσει θετικά τον διαθέσιμο όγκο των φοιτητικών διαμερισμάτων στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε σχέση με το 2019, αλλά και με προηγούμενα χρόνια, αφού προ πανδημίας αρκετές περιοχές που κάποτε αποτελούσαν παραδοσιακά φοιτητικά στέκια είχαν ελάχιστα διαθέσιμα φοιτητικά διαμερίσματα, δημιουργώντας σημαντικές δυσκολίες στους φοιτητές και στις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σπίτια για φοιτητές

H μέση ζητούμενη τιμή ενός φοιτητικού σπιτιού ειδικά στη Θεσσαλονίκη μπορεί να κυμανθεί από 6,2€/τ.μ. στον Εύοσμο και να φτάσει μέχρι τα 9,25€/τ.μ. στην περιοχή Ντεπώ, όπου και καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές φοιτητικών κατοικιών. Σημαντικές περιοχές της Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεις πολύ δύσκολα διαμέρισμα, λόγω του ότι είναι πολύ κοντά στα πανεπιστήμια, είναι η Τριανδρία και οι 40 Εκκλησιές, όπου το τελευταίο διάστημα υπάρχει μικρή αύξηση των ενοικίων, αλλά δεν υπάρχουν και πολλά σπίτια για τους φοιτητές.

Η τιμή ενοικίασης ανά τετραγωνικό σε αυτές τις περιοχές είναι 8€ και, επίσης, στην περιοχή της Άνω Τούμπας, όπως και του Αγίου Παύλου, υπάρχει μεγάλη ζήτηση αυτή την περίοδο. Οι μεσίτες προσπαθούν να βρουν χώρους που είναι παρατημένοι για να τους μετατρέψουν, μέσω επιχειρηματικής ενίσχυσης, σε φοιτητικές κατοικίες, αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οι χώροι είναι ελάχιστοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This