Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων θέλει η Κομισιόν – Βιάζεται για Ελληνικό και Εγνατία

Η Κομισιόν στην έκθεσή της δεν παραλείπει να δώσει τα εύσημα στην κυβέρνηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις

Must Read

Η 11η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν κάνει λόγο για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και επίτευξη στόχων, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ έχει ξεκινήσει τους διαγωνισμούς.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού (1,5 δις το τίμημα), με την έκθεση να εντοπίζει εκκρεμότητες στη λειτουργία της τελευταίας ομάδας οκτώ σταθμών (επτά πλευρικοί-ένας μετωπικός), που αναμένεται να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα. Επισήμανση της Κομισιόν και για την αδειοδότηση των τελευταίων 16 σηράγγων κατηγορίας Ε` (χωρίς τη μεταφορά επικίνδυνων φορτίων). Αναφορά γίνεται και στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του Ελληνικού και την απόδοση των πρώτων 300 εκατ. ευρώ από την Lamda Development.

Η έκθεση αναφέρει ότι είναι σε εξέλιξη είναι και οι διαγωνισμοί για τα περιφερειακά λιμάνια. Για την παραχώρηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης υπάρχει το θέμα των απαλλοτριώσεων, γιατί πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων. Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν κατατεθεί οι προσφορές των ενδιαφερόμενων επενδυτών. Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας η Κομισιόν εντοπίζει ως εκκρεμότητα τον καθορισμό της ζώνης του λιμανιού που θα αποτελέσει το αντικείμενο της παραχώρησης σε επενδυτές.

Βεβαίως η Κομισιόν στην έκθεσή της δεν παραλείπει να δώσει τα εύσημα στην κυβέρνηση σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, καταλήγοντας πως έχει επιτευχθεί σημαντική και ουσιαστική πρόοδος.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This