ΙΟΒΕ: Διπλάσιο το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για ελληνικές επιχειρήσεις

Must Read

Μια από τις υψηλότερες τιμές στην ευρωζώνη πληρώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς το κόστος ενέργειας έχει εκτοξευτεί τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΟΒΕ, οι τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας είναι εκ των υψηλότερων μεταξύ χωρών της περιφέρειας και του πυρήνα της ευρωζώνης σε όλη την περίοδο 2015-2020, ενώ τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα πλήρωνε ένα από πιο ακριβά κόστη στην ενέργεια και κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, τον Αύγουστο η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα (128€/MWh) ήταν 96% υψηλότερη από την τιμή συστήματος στο χρηματιστήριο ενέργειας Nord Pool (65,4 ευρώ/MWh).

Μέσα σε λίγους μήνες η χώρα μας καλείται να πληρώσει διπλάσιο κόστος στην ενέργεια, η οποία εκτιμάται ότι θα περάσει τους επόμενους μήνες και στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που φτάνουν στον τελικό καταναλωτή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας να μετακυλιστούν και στην τσέπη του καταναλωτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This