Στην Αθήνα οι θεσμοί – Στο μικροσκόπιο οι φοροελαφρύνσεις

Από «κόσκινο» η οικονομία

Must Read

Από «κόσκινο» αναμένεται να περάσει, για 12η φορά μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, η ελληνική οικονομία. Οι εκπρόσωποι των δανειστών έρχονται ξανά σήμερα στην Αθήνα για τη 12η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, με σκοπό να επιτηρήσουν τα οικονομικά της χώρας και να δώσουν την έγκρισή τους ή να απορρίψουν κάθε κυβερνητική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των μεταρρυθμίσεων που η κυβέρνηση θα πρέπει να τρέξει έως το τέλος του έτους, θα εξεταστούν ένα προς ένα τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει το οικονομικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σε ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά και τα νέα δεδομένα της οικονομίας εν όψει της κατάθεσης του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή, που έχει προγραμματιστεί για την 21η Νοεμβρίου.

Ωστόσο, οι θεσμοί δεν στέκονται μόνο στις κρατικές παρεμβάσεις, αλλά αναμένεται να εστιάσουν και στις διαρροές (που προέρχονται από την ίδια την κυβέρνηση) για πιθανή διανομή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του έτους σε χαμηλοσυνταξιούχους και υγειονομικούς, αλλά και για νέες φοροελαφρύνσεις, όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε Δημόσιο και συνταξιούχους πριν από το 2022, τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος, έως και τη διατήρηση της προκαταβολής φόρου στο 50%.

Μεγάλος πονοκέφαλος, όμως, θεωρείται ο σχεδιασμός του νέου ΕΝΦΙΑ, καθώς αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η επιπλέον μείωση κατά 8% που έχει εξαγγελθεί εδώ και χρόνια από την κυβέρνηση πάγωσε λόγω της πανδημίας και κανονικά θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο έτος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η ελάφρυνση ενδέχεται να μην προχωρήσει στην έκταση που θα ήθελε η κυβέρνηση, καθώς προέχουν τα επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This