Τέλη κυκλοφορίας 2022: Μέχρι τη Δευτέρα αναρτώνται τα ειδοποιητήρια

Πώς θα θέσετε το όχημα σας σε ψηφιακή ακινησία

Must Read

Αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας του 2022 για τους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και δίκυκλων. Φέτος, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ να ανασύρουν τα ειδοποιητήρια χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxis.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι την προσεχή Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, αναμένεται να αποσταλούν τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες οχημάτων, ενώ σε ότι αφορά στο ύψος των τελών κυκλοφορίας δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με τα ποσά του 2021.

Όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν τα τέλη και αποφασίσουν να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία, θα μπορούν πλέον να το κάνουν και ψηφιακά. Η ψηφιακή ακινησία είναι μια απλή διαδικασία που αφορά επιβατικά Ι.Χ. και δίκυκλα Ι.Χ..

Τι πρέπει να κάνω εάν θέλω να θέσω το όχημα μου σε ψηφιακή ακινησία

  • Συνδέεστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) και πιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή myCAR με τους κωδικούς Taxisnet
  • Επιλέγετε ή καταχωρείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία
  • Καταχωρείτε τον Τ.Κ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό. Δηλώνετε υπεύθυνα το χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος
  • Υποβάλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημα σας, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία
  • ψηφιακή ακινησία επιτρέπεται μόνο για επιβατικά Ι.Χ. και δίκυκλα Ι.Χ.

Όσα πρέπει να ξέρετε

Η μοναδική αλλαγή που υπάρχει εφέτος είναι ότι η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2022 θα γίνει με διαφορετικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis και να επιλέξουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων».

Στη συνέχεια θα εμφανίζεται η επιλογή για την εμφάνιση του ειδοποιητηρίου, το οποίο φέτος θα έχει και κωδικό QR (QR code), με το οποίο θα μπορεί να γίνεται απευθείας πληρωμή, μέσω web banking.

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2021 -δίχως να υπολογίζονται τυχόν παρατάσεις. Υπενθυμίζεται πως όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλά.

Για τους κατόχους πιστωτικών καρτών υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Αλλάζει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας! Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This