Σε ρεκόρ 12ετίας ο πληθωρισμός

Έφτασε στο 5,5% τον Ιανουάριο

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι ανατιμήσεις ακόμα και σε βασικά είδη ανάγκης, με τους καταναλωτές να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το τεράστιο κύμα ακρίβειας που αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Όλα αυτά την ώρα που οι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου που καταφθάνουν στα νοικοκυριά έρχονται «φουσκωμένοι» μήνα με τον μήνα, «εκτροχιάζοντας» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, τον Ιανουάριο ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα έφτασε στο 5,5%, από 4,4% τον Δεκέμβριο και 4% τον Νοέμβριο, αγγίζοντας το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ του Σεπτεμβρίου του 2010. Την ίδια ώρα, στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο σημείωσε νέα αύξηση και διαμορφώθηκε στο 5,1%, από 5% τον Δεκέμβριο.

Με βάση τα στοιχεία της Eλληνικής Στατιστικής Αρχής, ο πληθωρισμός το Δεκέμβριο σκαρφάλωσε στο 5,1%, ενώ τα αναλυτικά στοιχεία για τον Ιανουάριο αναμένεται να δημοσιευθούν στις 15 Φεβρουαρίου.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις είχαν καταγραφεί στην ενέργεια, με το κόστος του φυσικού αερίου να αυξάνεται κατά 135,7% σε ετήσια βάση, του ηλεκτρισμού κατά 45% και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 34,1%. Πιο ακριβό κατά 19,7% αγόρασαν οι καταναλωτές το αρνί και το κατσίκι, ενώ αύξηση 17% είχαμε στο ελαιόλαδο, 14,2% στις πατάτες και 7,6% στα ζυμαρικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This