Απόστρατοι: Καταπέλτης κατά κυβέρνησης για τα αναδρομικά

Καταγγέλλουν κλοπή μέσω της ανάλγητης φορολογικής πολιτικής, μιλούν για χαριστική βολή στον ήδη πληγέντα κλάδο και... δίνουν ραντεβού στις κάλπες

Must Read

Φωτιά και λάβρα κατά της κυβέρνησης οι απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού, με την Ενωσή τους (ΕΑΑΣ) να προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι, αφού τους αγνοεί, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες στις ερχόμενες εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «η οργή και η απογοήτευση των χιλιάδων μελών μας και των οικογενειών τους είναι πλέον καταγεγραμμένη και με πολιτικές συνέπειες στις επερχόμενες εκλογές», ενώ γίνεται λόγος και για χαριστική βολή… στον ήδη πληγέντα κλάδο που την τελευταία δεκαετία έχει μπει στο στόχαστρο των περικοπών.

Τα παραπάνω σημειώνονται σε ανακοίνωση που η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού δημοσίευσε στις 2 Φεβρουαρίου, στην ιστοσελίδα της, σχετικά με τη «ρύθμιση» της φορολόγησης των αναδρομικών σε 48 έντοκες δόσεις.

Στην ανακοίνωση αυτή σημειώνεται πως τα αναδρομικά, τα οποία δικαίως επεστράφησαν στους συνταξιούχους ύστερα από δικαστικούς αγώνες, χωρίς βεβαίως να υπολογιστούν οι αναλογούντες τόκοι, ξαναγυρίζουν σε μεγάλο μέρος τους πίσω στο αδηφάγο κράτος, ως συνέπεια της ανάλγητης φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία 10 χρόνια και λόγω της επίμονης άρνησης του υπουργού και του υφυπουργού Οικονομικών να δεχτούν απλές και λογικές προτάσεις.

Το «κράτος» -και ως εκ τούτου η κυβέρνηση- κατηγορείται για ασυνέπεια και ασυνέχεια έναντι των συνταξιούχων πολιτών, λόγω των αποφάσεων που ελήφθησαν στο συγκεκριμένο ζήτημα. Συγκεκριμένα, αναφορά γίνεται στη δημοσιοποίηση, την τελευταία στιγμή, της δυνατότητας αποπληρωμής των φόρων σε 48 δόσεις, αλλά έντοκα αυτή τη φορά, ενώ υπογραμμίζεται ότι τα αναδρομικά δόθηκαν άτοκα και παρόλο που τα αρμόδια δικαστήρια επιδικάζουν την έντοκη καταβολή τους και μάλιστα με επιτόκιο 6% ανά έτος. Καταγγέλλεται ακόμη η υπερφορολόγηση των αναδρομικών με φορολογία κλίμακος, εν αντιθέσει με την προηγούμενη επιστροφή αναδρομικών κατά την οποία η φορολόγηση είχε γίνει αυτοτελώς με 20%.

Οσον αφορά τις δόσεις για την καταβολή του φόρου επί των αναδρομικών, όπως θεσπίστηκαν, σημειώνεται ότι όχι μόνον ήλθαν αργά, αλλά τελικά δεν λύνουν το πρόβλημα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι συνταξιούχοι για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Στην ανακοίνωση υπενθυμίζονται ακόμη μια φορά οι προτάσεις της ΕΑΑΣ που περιλαμβάνουν την ακύρωση της συγκεκριμένης φορολόγησης των αναδρομικών και ενιαία εφάπαξ φορολόγηση 20%, άτοκες δόσεις, συμψηφισμούς με λοιπές παρούσες ή μελλοντικές οφειλές και διόρθωση των αναρτηθέντων εκκαθαριστικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This