Χατζηδάκης: Πάλι το ίδιο ψέμα για τις εκκρεμείς συντάξεις!

Υπόσχεται εκκαθάριση του αποθέματος έως τον Ιούνιο, αφαιρώντας δολίως από το σύνολο των εκκρεμοτήτων χιλιάδες αιτήσεις

Must Read

Σε νέο γύρο υποσχέσεων για την εκκαθάριση του τεράστιου αποθέματος των εκκρεμών συντάξεων προχώρησε χθες ο υπουργός Εργασίας. Ο Κωστής Χατζηδάκης επιμένει στη λαθροχειρία, καθώς υποστηρίζει ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι μόλις 80.000.

Για να το πετύχει αυτό, αφαιρεί από το σύνολο των εκκρεμοτήτων μία σειρά από υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρεται μόνο στις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις, αφαιρώντας περίπου 35.000 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών. Ταυτόχρονα έχει αφαιρέσει από το σύνολο των εκκρεμοτήτων περίπου 27.000 διεθνείς συντάξεις, για τις οποίες απαιτείται αλληλογραφία με κράτη και φορείς του εξωτερικού.

Επίσης, δεν αναφέρεται ποτέ στο γεγονός ότι ο όγκος των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων αυξάνεται αργά, αλλά σταθερά και ανέρχεται σε περισσότερες από 127.000, ενώ δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσες δεκάδες χιλιάδες είναι τα εκκρεμή εφάπαξ. Σε αυτές τις εκκρεμότητες θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι περίπου 80.000 συντάξεις παράλληλης ασφάλισης, που αποδίδονται στους δικαιούχους λειψές για σχεδόν έξι χρόνια.

Με αυτά τα δεδομένα, ο υπουργός Εργασίας υποσχέθηκε ότι «έως το τέλος Φεβρουάριου θα έχουν εκδοθεί όλες οι συντάξεις για τις οποίες έχουν υποβληθεί αιτήσεις μέχρι το τέλος του 2019, ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εκδοθεί όλες οι συντάξεις για τις οποίες έγιναν αιτήσεις το 2020 και το 2021, πλην ορισμένων σύνθετων περιπτώσεων».

Απαντώντας σε καταγγελία ασφαλισμένου, ο οποίος απευθύνθηκε στο πολυδιαφημισμένο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας, ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «ούτε στη Σουηδία ούτε στην Ελβετία δεν μπορεί να απαντήσει κανείς πότε θα πάρει τη σύνταξή του» και πρόσθεσε ότι, εάν το 1555 πρέπει να απαντά στους ασφαλισμένους, «χάνονται πολύτιμοι ανθρώπινοι πόροι».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται στον απόηχο των νέων παρατηρήσεων από πλευράς των δανειστών για τη δραστική μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι εκκρεμείς συντάξεις, και ο λόγος είναι ότι αποτελεί απαράβατο όρο για την έξοδο της χώρας από τη μεταμνημονιακή εποπτεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This