Ξεκλειδώνουν 6,5 δισ. για επιχειρήσεις

Χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε εταιρίες για να ανακάμψουν από τον Covid

Must Read

Πρόσβαση σε ρευστότητα ύψους 6,5 δισ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των συστημικών τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο νέο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, θα έχουν επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα που δέχτηκαν πλήγμα από την πανδημία Covid-19.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, εγγυήσεις συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ, που παρέχονται από τον Όμιλο της ΕΤΕπ στις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς, θα βοηθήσουν εταιρίες με βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια να ανακάμψουν από τις προκλήσεις της πανδημίας Covid.

Το ταμείο έχει «δύναμη πυρός» 25 δισ. μέσω εγγυήσεων, και παρέχει τη δυνατότητα ταχείας χορήγησης δανείων, εγγυήσεων, τίτλων εξασφαλισμένων με περιουσιακά στοιχεία (asset backed securities), ιδίων κεφαλαίων και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων σε επιχειρήσεις.

Στόχος του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων είναι να διασφαλίσει ότι εταιρίες που διαθέτουν βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα για να ξεπεράσουν τυχόν δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία Covid-19 και ότι οι υγιείς επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν τη στήριξη που χρειάζονται, προκειμένου να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας και να αναπτυχθούν με βιώσιμο τρόπο.

Στήριξη 4,85 δισ. ευρώ το 2021

Πέρυσι οι επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις και η εταιρική καινοτομία, η αστική ανάπλαση, η ενεργειακή μετάβαση και η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών έτυχαν της μεγαλύτερης στα χρονικά χρηματοδοτικής συμβολής από τον Όμιλο ΕΤΕπ στην Ελλάδα. Το 2021 η στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) σε ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις με μεγάλο αντίκτυπο ανήλθε συνολικά σε 4,85 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό στα 59 έτη δραστηριότητας στη χώρα. Η χρηματοδότηση του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα αντιπροσώπευσε το 2,7% του ΑΕΠ, τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε οποιαδήποτε χώρα ανά τον κόσμο.

Η Ελλάδα υπήρξε επίσης κορυφαίος δικαιούχος του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, το οποίο σύστησαν ο Όμιλος της ΕΤΕπ και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εντός εβδομάδων από την έναρξη της πανδημίας για τη στήριξη χιλιάδων επιχειρήσεων που αντιμετώπισαν δυσκολίες από την πανδημία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This