Οι πλούσιες χώρες γυρίζουν την πλάτη στην παγκοσμιοποίηση

Σύμφωνα με την έρευνα είναι οι ίδιες χώρες που ωφελήθηκαν περισσότερο

Must Read

Μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα του ινστιτούτου Ifo καταδεικνύει πως οι πλούσιες χώρες αισθάνονται ότι δεν έχουν πια να αποκομίσουν οφέλη από την παγκοσμιοποίηση που τόσο προώθησαν μερικά χρόνια νωρίτερα.

«Η αποδοχή της παγκοσμιοποίησης στη χώρα μου έχει φθάσει στα όριά της», πιστεύει το 70% των ειδικών σε οικονομικά ζητήματα στις ΗΠΑ και το 56% των ειδικών στην ΕΕ, οι οποίοι συμμετείχαν στην τελευταία Παγκόσμια Οικονομική Έρευνα του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo.

Στην κορυφή της κατάταξης των συνολικά 120 χωρών που βλέπουν επικριτικά την παγκοσμιοποίηση βρίσκεται η Γαλλία με 85%, ενώ ακολουθούν η Τσεχία με 70%, η Αυστρία με 69%, η Βρετανία με 68% και η Γερμανία με 64%.

Από την έρευνα ωστόσο, προκύπτει ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα: οι χώρες που ωφελήθηκαν περισσότερο από την παγκοσμιοποίηση είναι εκείνες που την επικρίνουν περισσότερο. Μερικά παραδείγματα: Η Βρετανία με το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, οι ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ και το σύνθημα “Make America great again”, καθώς και το κίνημα των κίτρινων γιλέκων στην Γαλλία.

Σε αυτές τις χώρες ο πληθυσμός θεωρεί ότι η παγκοσμιοποίηση έχει φθάσει στα όριά της. «Ως εδώ και μη παρέκει», λέει η Γιοχάνα Γκάρνιτς μια από τις συντάκτριες της έρευνας του οικονομικού ινστιτούτο του Μονάχου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This