Στα επίπεδα προ εισβολής τα ρωσικά ομόλογα, έκρηξη στα ευρωπαϊκά

Οι αγορές δείχνουν ότι οι κυρώσεις ζημιώνουν αφάνταστα την Ευρώπη

Must Read

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα ρωσικά κρατικά ομόλογα έχουν επανέλθει στα επίπεδα που βρίσκονταν προ της ρωσικής εισβολή στην Ουκρανία, για την ακρίβεια προ της επιβολής των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Μπορεί ο πληθωρισμός στην Ρωσία να καλπάζει, η χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, τα κρατικά της ομόλογα να έκαναν μία φρενήρη πορεία τις προηγούμενες εβδομάδες, τώρα όμως η απόδοσή τους έπεσε στα προγενέστερα επίπεδα. Γεγονός που δείχνει ότι οι αγορές έχουν σχηματίσει μία συγκεκριμένη εντύπωση τόσο για την επίπτωση των κυρώσεων στην ρωσική οικονομία, αλλά ακόμα και για την πορεία της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δεν μπορεί να δοθεί άλλη εξήγηση για αυτή την συμπεριφορά.

Η πορεία των ρωσικών κρατικών ομολόγων πριν και μετά την εισβολή

Αντίθετα, η Ευρώπη αντιμετωπίζει πρόβλημα κι αυτό φαίνεται περίτρανα από την πορεία της οικονομικής ναυαρχίδας, της Γερμανίας. Τα γερμανικά ομόλογα πλέον διαπραγματεύονται με θετικό επιτόκιο που αγγίζει το 1%. Έχοντας σκαρφαλώσει αισθητά, ενώ η εποχή που η Γερμανία δανειζόταν με αρνητικά επιτόκια ανήκει στο παρελθόν.

Και τα ελληνικά ομόλογα έχουν πάρει την ανιούσα

Όσον αφορά για την Ελλάδα, τα νέα είναι πολύ άσχημα. Το επιτόκιο πλέον έχει αγγίξει το 3% ενώ η χώρα παραμένει εκτός επενδυτικής βαθμίδας.

Τα γερμανικά ομόλογα έχουν πάρει την ανιούσα

Να σημειώσουμε ότι οι σοβαροί αναλυτές παρακολουθούν τις αγορές, ακόμα και για να ερμηνεύσουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Δεν παρακολουθούν διάφορους προπαγανδιστές στρατευμένων ΜΜΕ που δεν μπορούν να κάνουν αμερόληπτες αναλύσεις αλλά προσπαθούν να προωθήσουν συμφέροντα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This