Αοριστολογίες για την παράλληλη ασφάλιση

Την ώρα που ο υπουργός Εργασίας επιμένει να παραπλανά την κοινή γνώμη, ο υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων προσφεύγει για πολλοστή φορά στην ίδια δικαιολογία...

Must Read

Αόριστες υποσχέσεις για την εκκαθάριση περισσότερων από 60.000 συντάξεων με παράλληλη ασφάλιση έδωσε πάλι ο υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Σε συνέντευξή του επανέλαβε για πολλοστή φορά τη δικαιολογία ότι «βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης του απαραίτητου λογισμικού, προκειμένου να γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων και στη συνέχεια η απόδοση των αντίστοιχων προσαυξήσεων. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία λόγω και της πολυπλοκότητας του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού μας συστήματος. Σύντομα, ωστόσο, θα έχουμε θετικά νέα και σε αυτό το μέτωπο».

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος 4387 (ν. Κατρούγκαλου) προέβλεπε σημαντική προσαύξηση για όσους είχαν παράλληλη ασφάλιση, αυτή δεν εφαρμόστηκε ποτέ έως σήμερα, με συνέπεια γιατροί και μηχανικοί του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ αλλά και του ιδιωτικού τομέα, δικαστικοί υπάλληλοι που ασφαλίζονταν παράλληλα στο Ταμείο Νομικών, ενώ έχουν λάβει το τμήμα εθνικής σύνταξης και το τμήμα ανταποδοτικής σύνταξης του φορέα μισθωτής απασχόλησης (Δημόσιο, ΙΚΑ-ΝΠΔΔ και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), δεν έχουν λάβει την προσαύξηση σύνταξης που προβλέπεται για τον χρόνο ασφάλισης σε ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ.

Χιλιάδες οι «ριγμένοι» ασφαλισμένοι

Αντίστοιχα, χιλιάδες ασφαλισμένοι του ιδιωτικού τομέα, πρώην μισθωτοί, που είχαν παράλληλα αυταπασχόληση με ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, στο ΤΣΜΕΔΕ ή στον ΤΑΝΠΥ (Ταμείο Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων και Υπαλλήλων) έχουν λάβει μόνο το τμήμα του κύριου φορέα και αναμένουν τη χορήγηση του ποσού της προσαύξησης. Τα ποσά που τους οφείλονται κυμαίνονται από 250 έως 1.000 ευρώ τον μήνα μεικτά, ενώ τα αναδρομικά ξεπέρασαν τα έξι έτη ή 72 μήνες από τον Μάιο του 2016 έως σήμερα.

Το κόστος ανέρχεται σε περίπου 500.000.000 ευρώ, την ώρα που ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης παραπλανά την κοινή γνώμη, ότι το κόστος εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων είναι λίγο κάτω από 200.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This