Μέχρι 31 Ιουλίου η πληρωμή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για τους αγρότες

Must Read

Ακόμα 50 μέρες έχουν στη διάθεσή τους οι αγρότες για να πληρώσουν την ειδική ασφαλιστική εισφορά υπέρ του ΕΛΓΑ για το 2018, καθώς τους δόθηκε δεύτερη παράταση ως τις 31 Ιουλίου.

Με δεδομένο ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής δεν θα είναι δυνατόν να δοθεί κι άλλη παράταση, οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2018 θα πρέπει να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2018 άμεσα, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Ειδικότερα, οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛ.Γ.Α. θα πρέπει να ελέγξουν τις χρεώσεις που έγιναν στους λογαριασμούς τους με την αιτιολογία «ΕΛΓΑ ΕΑΕ 2018» και να συγκρίνουν τα ποσά αυτά με την ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛ.Γ.Α., που αναγράφεται στη Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής έτους 2018.

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει εισπραχθεί το σύνολο ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, θα πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α ΜΠ718, στην Τράπεζα Πειραιώς, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2018 μέχρι τις 31/7/2019, προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Κάθε παραγωγός μπορεί να ενημερωθεί για την κατάσταση πληρωμής των ασφαλιστικών του εισφορών, καλώντας τον αριθμό 1540 οποιαδήποτε ημέρα και ώρα. Οι περιπτώσεις βεβαιωμένων οφειλών ασφαλιστικών εισφορών παλαιοτέρων ετών, που εμποδίζουν την είσπραξη αποζημιώσεων μεταγενέστερων ετών, μπορούν να θεωρηθούν εξοφληθείσες, εφόσον έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση που τηρείται. Τυχόν ασφαλισμένοι με σχετικό πρόβλημα θα πρέπει να απευθύνονται με σχετική αίτηση στα Υποκαταστήματα ΕΛ.Γ.Α.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This