Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους από 1η Ιανουαρίου

Γιατί μένουν εκτός χιλιάδες συνταξιούχοι

Must Read

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης καλά κρατούν, με το Υπουργείο Εργασίας να προαναγγέλλει μεταξύ άλλων ότι θα αυξήσει τις μηνιαίες αποδοχές των απόμαχων της εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να μοιράσει χρήματα -αν και τα Ταμεία του κράτους είναι μείον- προκειμένου να κερδίσει την… εύνοια των δυσαρεστημένων πολιτών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μόνο φόρους, και μάλιστα χωρίς να τούς παρέχονται ακόμα και τα αυτονόητα. Τώρα, η κυβέρνηση έχει «εστιάσει» στους συνταξιούχους. Προαναγγέλλει αυξημένες από τις αρχές του επόμενου έτους. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, οι αυξήσεις υπολογίζονται της με ποσοστό της τάξης του 6,5%-7%. «Αγκάθι», ωστόσο, όπως εξήγησε ο εργατολόγος Δημήτρης Μουσελίμης, παραμένει το ποσό της προσωπικής διαφοράς το οποίο ενδεχομένως να κρατήσει αρκετούς συνταξιούχους εκτός των αυξήσεων.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις

  • Οι νέοι συνταξιούχοι
  • Οι συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά
  • Οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά μικρότερης της αύξησης

Αντίθετα, δεν θα λάβουν αύξηση όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά μεγαλύτερη της αύξησης, με τον κ. Μουσελίμη να διευκρινίζει ότι θα γίνεται σταδιακά συμψηφισμός της προσωπικής διαφοράς με την αύξηση και θα δουν ουσιαστική αύξηση μετά την 1η Ιανουαρίου 2024.

Για σημαντική αύξηση στις συντάξεις το 2023 έκανε λόγο και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η αύξηση συνδέεται με τον τιμάριθμο και την ανάπτυξη, με βάση τη νομοθεσία και προσθέτει ότι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι σαφές ότι θα πρόκειται για μία σημαντική αύξηση, «ακόμα και για τα δεδομένα της προμνημονιακής περιόδου! Και αυτό αφορά όλους τους συνταξιούχους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This