Κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου επενδυτή και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, χωρίς όμως διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, θα παραχωρούνται πλέον οι άδειες διαδικτυακού στοιχήματος. Στο σχέδιο νόμου προβλέπονται δύο είδη αδειών διαδικτυακών τυχερών παιγνίων – μία για «διαδικτυακό στοίχημα» και μία για «λοιπά διαδικτυακά παίγνια» (τύπου καζίνου, πόκερ και παραλλαγών του).
Το αντίτιμο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για τη χορήγηση άδειας διεξαγωγής διαδικτυακού στοιχήματος είναι στα 3.000.000 ευρώ και για τη χορήγηση άδειας διεξαγωγής λοιπών διαδικτυακών παιγνίων στα 2.000.000 ευρώ. Η άδεια έχει διάρκεια 7 ετών, με δυνατότητα ανανέωσης με εκ νέου καταβολή ιδίου τιμήματος.
Για τη χορήγηση της εν λόγω άδειας απαιτείται κατάθεση εγγυητικής επιστολής 500.000 ευρώ, αντί 100.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, από πιστωτικό ίδρυμα που είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, με το σχέδιο νόμου καθορίζονται αυστηρές νομικές και οικονομικές προϋποθέσεις, τις οποίες πρέπει να τηρούν οι πάροχοι υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου καθ’ όλη τη διάρκεια της άδειας, καθώς και κωλύματα συμμετοχής στη διαδικασία αδειοδότησης, με κριτήριο την προστασία των συμφερόντων των παικτών και την εν γένει ασφαλή διεξαγωγή της όλης δραστηριότητας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» επιπλέον, «ενισχύεται ο εποπτικός ρόλος της αρμόδιας Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Προβλέπεται ότι η διεξαγωγή των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω συστημάτων συνδεδεμένων με το Πληροφοριακό Σύστημα Εποπτείας και Ελέγχου, στο οποίο έχει πρόσβαση η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων».
Τέλος, «αποσαφηνίζονται και εξορθολογίζονται οι κανόνες φορολόγησης τόσο των παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην ελληνική επικράτεια όσο και των παικτών».