Νέο ισχυρό σοκ με εκτόξευση του πληθωρισμού στο 12,1% τον Σεπτέμβριο!

Στη Γαλλία και την Ισπανία ο πληθωρισμός υποχώρησε, με την πατρίδα του Μακρόν, μάλιστα, να καταγράφει τον χαμηλότερο σε ολόκληρη στην Ευρωζώνη!

Must Read

Την… καρδιά περιβόλι μάς έκανε για έναν ακόμη μήνα η Eurostat, σημειώνοντας πως ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στο 12,1% το Σεπτέμβριο, από 11,1% τον Αύγουστο, καθιστώντας τη χώρα μας -αρνητική- πρωταθλήτρια στην Ευρωζώνη, με μηνιαία μεταβολή του πληθωρισμού 3%!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα, Παρασκευή 30/9, στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ο πληθωρισμός συνολικά στην Ευρωζώνη αυξήθηκε το Σεπτέμβριο στο 10%, από 9,1% τον Αύγουστο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Τις υψηλότερες αυξήσεις καταγράφουν, φυσικά, οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, με την ενέργεια να έχει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό το Σεπτέμβριο (40,8%, έναντι 38,6% τον Αύγουστο), ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τα καπνικά προϊόντα (11,8%, έναντι 10,6% τον Αύγουστο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,6%, έναντι 5,1% τον Αύγουστο) και τις υπηρεσίες (4,3% από 3,8% τον Αύγουστο).

Μεγάλη ήταν η άνοδος για τον πληθωρισμό και στη Γερμανία, όπου εκτινάχθηκε στο 10,9%, το οποίο και αποτελεί το υψηλότερο εδώ και περισσότερα από 70 έτη. Τον Αύγουστο, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός ήταν στο 8,8%, ενώ, σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης αυξήθηκε κατά 2,2%, έναντι προσδοκίας για άνοδό του κατά 1,3%.

Θετική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στην Γαλλία και την Ισπανία υποχώρησε. Στην Γαλλία διαμορφώθηκε σε -μόλις- 6,2% τον Σεπτέμβριο (ο χαμηλότερος στην Ευρωζώνη!), από 6,6% τον Αύγουστο, ενώ στην Ισπανία έπεσε στο 9,3% από 10,5%. Τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο είχε η Εσθονία με 24,2% και ακολουθούν η Λετονία με 22,4% και η Λιθουανία με 22,5%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This