Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Στο «σκαμνί» για τις υπερτιμολογήσεις των σηράγγων της Εγνατίας

Στο «σκαμνί» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται σήμερα 18 άτομα, μέλη προηγούμενων διοικήσεων της τεχνικής εταιρείας του δημοσίου, υπηρεσιακά στελέχη και στελέχη της αναδόχου κατασκευαστικής, που φέρεται να ωφελήθηκε από υπερτιμολογήσεις στην κατασκευή πέντε σηράγγων της Εγνατίας οδού.

Το 2015, μετά από ελέγχους των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η τότε διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά μελών προηγουμένων διοικήσεων και υπηρεσιακών παραγόντων. Στο πλαίσιο της εργολαβίας “ΕΟΑΕ 1097”, ο εργολάβος ΑΤΤΙΚΑΤ είχε αναλάβει να κατασκευάσει τις διπλές σήραγγες Αγίας Τριάδας, Αγίας Τριάδας, Αγναντερού, Πριονίων και Βελανιδίων με προδιαγραφές συγκεκριμένης κατηγορίας, που πληρώθηκαν ως… ακριβότερης (κατηγορίας), και έτσι προέκυψε ζημία 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά την ανάκριση από ειδικό εφέτη ανακριτή, δεκαοχτώ άτομα παραπέμφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης σε δίκη για πράξεις ή παραλείψεις, που φέρονται ότι συνδέονται με τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι η σύμβαση “ΕΟΑΕ 1097” υπογράφηκε το 2005 και τα έργα παραδόθηκαν το Μάιο του 2009.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ