Σάββατο 19/6/2021

ΕSΜ: «Δώσατε το υπερπλέονασμα σε προεκλογικές παροχές και πετάξατε το μπαλάκι στην επόμενη Κυβέρνηση

Νέο... αίμα ζητάει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, που χτυπάει... καμπανάκια στον Τσίπρα που ξέχασε τις δεσμεύσεις του...

Νέο… αίμα ζητούν οι ξένοι «φίλοι μας», οι οποίοι ξέχασαν την πολύ καλή συνεργασία που είχαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την οποία πέρασαν χέρι-χέρι όλα τα πονεμένα μέτρα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Τώρα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας κατηγορεί την κυβέρνηση πως για να εξασφαλίσει ψηφουλάκια «τρώει» σε παροχές το υπερπλέονασμα, βάζει σε κίνδυνο το πρόγραμμα για ανάπτυξη και αναιρεί τις δεσμεύσεις που έχουν  συμφωνηθεί μεταξύ των δυο πλευρών. Συγκεκριμένα, με πολυσέλιδη έκθεσή του ο ΕSΜ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμοστούν πλήρως οι δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος, μεταξύ των οποίων τα πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

Και φυσικά για να επωφεληθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ «κληρονομεί»… καυτές πατάτες στην επόμενη κυβέρνηση, που θα παραλάβει καμένη γη.

Το επεσήμανε κι αυτό ο επικεφαλής του ΕSΜ λέγοντας πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα επανέλθουν με τα θέματα αυτά όταν εκλεγεί καινούργια κυβέρνηση: “όποια και αν επιλέξει ο ελληνικός λαός”- η οποία και θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει.

Τα τρία καμπανάκια

Το πρώτο καμπανάκι του Κλάους Ρέγκλινγκ αφορά τη μείωση του αφορολόγητου, που κατά τον ΕSΜ πρέπει να ισχύσει. Θυμίζουμε πως λίγο πριν τη διάλυση της Βουλής η κυβέρνηση ψήφισε διάταξη για τη διατήρηση του αφορολόγητου ορίου.

«Ενώ οι φόροι εισοδήματος ήταν εύρωστοι, οι χαμηλότερες από το προβλεπόμενο δημόσιες επενδυτικές δαπάνες, ώθησαν το υπερπλεόνασμα», αναφέρει μεταξύ άλλων η Έκθεση, ενώ το δεύτερο καμπανάκι έρχεται από την ακύρωση του μέτρου της μείωσης  των συντάξεων:  «οι υψηλότερες δαπάνες που αυτή σημαίνει περιορίζουν τον δημοσιονομικό χώρο για πολιτικές, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη».
Τρίτο καμπανάκι για τις δημοσιονομικές υπεραποδόσεις των προηγούμενων ετών: «ενώ οι φόροι εισοδήματος ήταν εύρωστοι, οι χαμηλότερες από το προβλεπόμενο δημόσιες επενδυτικές δαπάνες, επίσης ώθησαν το υπερπλεόνασμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ μετά τη συνεδρίαση των επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ