Σάββατο 19/6/2021

Bloomberg: Η εκλογής της Νέας Δημοκρατίας θα εκτινάξει την οικονομική ανάπτυξη

Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη χρεοκοπία με τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανάπτυξη στο 4%.

Με εκτενές δημοσίευμα του Bloomberg κάνει λόγο για άνοδο του Χρηματιστηρίου με την προσδοκία εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της την χρεοκοπία.

«Οι εξαιρετικές αποδόσεις στο χρηματιστήριο έρχονται φέτος από μία χώρα που μερικά πριν πήρε το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην ιστορία», αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Ιδιαίτερα σημαντική αναγνωρίζεται στο δημοσίευμα από τους αναλυτές η αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να υπάρξει σε εργαζομένους κι επιχειρήσεις, ώστε η οικονομία να ξεφύγει από τους όρους της κρίσης στην οποία βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

«Η πιθανή επόμενη κυβέρνηση θα εφαρμόσει πολιτικές υπέρ των επιχειρήσεων και θα επιταχύνει την αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργο Χαντζηνικολάου, και τον γενικό διευθυντή της Citigroup, Αιμίλιο Κυριάκου.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα υπάρξει να μείωση των εταιρικών φόρων και πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων ως μέρος ενός σχεδίου που στοχεύει σε ρυθμό ανάπτυξης 4%.

Παράλληλα, μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. και της Attica Bank SA, υπερδιπλασιάστηκαν φέτος, στην προσπάθεια για μείωση των κόκκινων δανείων, ένα χρέος που μείωσε την ελληνική οικονομία κατά περισσότερο από 25%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ