Σπάει ξανά τα κοντέρ η τιμή της βενζίνης – Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα

Δεν έχει τέλος η «λαίλαπα» στις τσέπες των καταναλωτών - Φωτιά έχει πάρει και το πετρέλαιο κίνησης

Must Read

Στο… συρτάρι παραμένει κλειδωμένη η πρόταση για ένα νέο Fuel Pass, αλλά και η επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, την οποία έχει καταργήσει το οικονομικό επιτελείο από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση επιμένει πως δεν χρειάζεται καμία νέα παρέμβαση στα καύσιμα, την ώρα που η τιμή της βενζίνης καταγράφει αλματώδη πορεία τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας περαιτέρω προβληματισμό και δυσαρέσκεια στους καταναλωτές. Η τιμή της αμόλυβδης χτυπάει και πάλι κόκκινο ιδίως στα νησιά, όπου έχει επιστρέψει στα δυσθεώρητα επίπεδα του καλοκαιριού. Εχει παγιωθεί πάνω από τα 2 ευρώ, ενώ αναμένεται να σημειώσει και νέα άνοδο, καθώς καταγράφεται συνεχής αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές Οκτωβρίου ο μέσος όρος της τιμής της βενζίνης διαμορφωνόταν στα 1,977 ευρώ ανά λίτρο και έναν μήνα μετά, ανέρχεται στα 2,094 ευρώ ανά λίτρο. Σημειώνεται πως, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν υπάρχει περιφέρεια της Ελλάδας που διαθέτει τιμή βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ ήδη η μέση τιμή στις Κυκλάδες αγγίζει τα 2,3 ευρώ το λίτρο και η υψηλότερη τιμή πώλησης ξεπερνά τα 2,45 ευρώ!

Αν κοιτάξει, όμως, κάποιος τους αριθμούς θα διαπιστώσει ότι τα σημερινά επίπεδα δεν απέχουν ιδιαίτερα από την εποχή που εφαρμόστηκε το μέτρο της επιδότησης καυσίμων. Στις 17 Μαρτίου, όταν εξαγγέλθηκε για πρώτη φορά το Fuel Pass 1, η μέση πανελλαδική τιμή διαμορφωνόταν στα 2,081 ευρώ το λίτρο, ενώ όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τον πρώτο κύκλο της ενίσχυσης, στις 25 Απριλίου, η βενζίνη κόστιζε 2,074 ευρώ το λίτρο, δηλαδή σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει να σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης, με τη μέση πανελλαδική τιμή να διαμορφώνεται στα 2,091 ευρώ το λίτρο. Υπενθυμίζεται πως το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να καταργήσει την έκτακτη επιδότηση στην αντλία των 0,15 ευρώ το λίτρο στο diesel, με αποτέλεσμα η τιμή του να εκτοξευθεί πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο ξεπερνώντας -για πρώτη φορά στην ιστορία- ακόμα και την τιμή της απλής αμόλυβδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This