Σάββατο 19/6/2021

Μετά τις εκλογές η αξιολόγηση από το ΔΝΤ

Πότε θα ξανάρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα για την επόμενη αξιολόγηση; Εμείς πάντως , ως Έλληνες, δεν βιαζόμαστε να ξαναδούμε τους δανειστές-βασανιστές μας κι ευτυχώς δεν βιάζονται κι αυτοί, παρά τα αλλεπάλληλα καμπανάκια που ακούγονται από Βρυξέλλες.
«Θέλουμε να περιμένουμε να διεξαχθούν οι εκλογές προκειμένου να θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για τη διαβούλευση του άρθρου 4», απάντησε ο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορεί να απαντήσει με συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ο κύριος Ράις υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει επίσημο αίτημα για την πρόωρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ και: «θα πρέπει να ληφθεί η έγκριση των Ευρωπαίων εταίρων πριν αυτό προχωρήσει περαιτέρω».
Τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ που παρουσίασε την έκθεση του άρθρου 4 για το ευρώ. Η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ υποστήριξε πως η ανάπτυξη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει επιβραδυνθεί, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να απογοητεύει και πως υπάρχει μικρή πρόοδος στη μείωση των ανισορροπιών.
Τα καμπανάκια του ΔΝΤ συνοψίζονται σε τρεις άξονες:
• Στις παρατεταμένες εμπορικές εντάσεις
• Στον κίνδυνο εντός άτακτου Brexit
• Στην ενδεχόμενη αποτυχία να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι χώρες που έχουν υψηλό χρέος (βλέπε Ελλάδα).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ