«Τσουχτερές» οι αυξήσεις στο ρεύμα τον Ιανουάριο – Αύριο η ανακοίνωση της επιδότησης

Σχεδόν κατά 30% ανέβασαν τις τιμές τους οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας!

Must Read

Αυξημένα κατά σχεδόν 30% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές για τον μήνα Ιανουάριο.

Το «πάτημα» που έχει δοθεί στους παρόχους είναι να δικαιολογούν τις αυξήσεις-φωτιά ως αποτέλεσμα της αύξησης της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος στην Αγορά Επόμενης Ημέρας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Εκτιμάται πάντως (και λόγω προεκλογικής περιόδου) ότι αυξημένες θα είναι και οι επιδοτήσεις που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Ενέργειας, καθώς στόχος είναι η τελική τιμή καταναλωτή να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 19 λεπτών/KWh.

Οι νέες χρεώσεις της ΔΕΗ για το οικιακό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 48,9 λεπτά/KWh για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh και στα 50,01 λεπτά/KWh για καταναλώσεις πάνω από 500 KWh. Η αύξηση είναι της τάξης του 29%.

Αναλυτικά οι νέες χρεώσεις όλων των παρόχων:

  • ΔΕΗ: 489 ευρώ/MWh για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης (από 380 για το Δεκέμβριο)  και 501 πάνω από το όριο αυτό (από 392  τον προηγούμενο μήνα)
  • Protergia: 448 ευρώ/MWh (από 368 το Δεκέμβριο)
  • Elpedison: 450 ευρώ/ΜWh (από 350 το Δεκέμβριο). Προσφέρεται και το πρόγραμμα «Elpedison Συνέπεια Day» με πάγιο 5 ευρώ και χρέωση 422 ευρώ/ΜWh με έκπτωση συνέπειας (από 32 2ευρώ/MWh  για τον Δεκέμβριο)
  • NRG: 440 ευρώ/ΜWh  για το πρόγραμμα Prime (από 319 ευρώ/MWh το Δεκέμβριο). Η εταιρεία διαθέτει το πρόγραμμα nrg on time με χρέωση 409 ευρώ/MWh (με έκπτωση συνέπειας 15%)
  • Ζενίθ: 465 ευρώ/MWh (από 329 το Δεκέμβριο)
  • Watt and Volt: 459 ευρώ/MWh (από 389 το Δεκέμβριο)
  • Volterra: 518 ευρώ/MWh (από 398 το Δεκέμβριο)
  • ΗΡΩΝ: 360 ευρώ/MWh με έκπτωση συνέπειας- 450ευρώ/MWh χωρίς έκπτωση συνέπειας (από 304 και 380 ευρώ/MWh το Δεκέμβριο αντίστοιχα)
  • Φυσικό Αέριο: 358 ευρώ/MWh  με έκπτωση συνέπειας  (από 298 ευρώ/ΜWh το Δεκέμβριο) και 477 ευρώ/MWh χωρίς την έκπτωση συνέπειας (από 318 ευρώ/MWh το Δεκέμβριο)
  • ΕΛΙΝ: 375 ευρώ/MWh (από 285 ευρώ/MWh το Δεκέμβριο)

Αύριο οι επιδοτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιδοτήσεις του Ιανουαρίου που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο από τον Υπουργό Κώστα Σκρέκα, για τις πρώτες 500 KWh θα είναι 33 λεπτά/KWh τον Ιανουάριο έναντι 22 λεπτών/KWh τον Δεκέμβριο. Για τις επόμενες 500 KWh θα είναι 28 λεπτά/KWh από 17 λεπτά/KWh τον Δεκέμβριο.

Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση του Ιανουαρίου θα είναι 40 λεπτά/KWh έναντι περίπου 29 λεπτά/KWh τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This